Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. április 21., szombat

kurvak,borbélyok,udvarisebészek


KURVÁK-BORBÉLYOK-HÁZI SEBÉSZEK…..

          Az orvostársadalom mindamellett hogy az emberiség történelme során minden igyekezetével a szenvedő embertásai  nyavalyáin igyekezett segiteni , a mindenkori hatalmak sanda gyanuval szemlélték ténykedésüket és soha nem illeték meg őket kellő elismeréssel a nehéz , áldozatos,sok lemondást követelő munkájukért.
Napjainkban amikor ezrével vándorolnak orvosaink olyan tájakra ahol emberi tisztességgel és megbecsüléssel övezi őket a társadalom,kezdünk ébredezni hogy ez a hivatás bármilyen időben szükségszerüen helytállt, szolgált,gyógyitott.
  Dr.Szabó József szatmári születésü földim,iskolatársam,orvoskollégám és barátom egy rendkivül kulturált,korát meghaladó szellemiségü,iro-
dalmár orvos volt.Neki köszönhetjük a –Dr.Lükő Béla élete és munkássága-cimü monográfiát.
-Iróniája,társadalmi éleslátása, húsbavágóan metsző volt.és aki megértette egy egész életre meg is jegyezte.Mint kiváló ismerője a római birodalom fénykorának és bukásának számos összehasonlitó aktualizálása szellemes és emlékeztető volt a mai társadalmi fonákságokra.
 Annak idején a nemzeti és politikai tömegrendezvényeken egy disztribün előtt felvonult minden helység apraja nagyja.,egetverő hurrázások és zászlólengetések közepette.
 A felvonulási –standard-sztereotip módon a következő volt-ipari üzemek,mezőgazdasági egységek,államadminisztráció képviselői,szövetkezetek,tanügy,köztisztasági vállalat/beleértve az utcaseprőket is ,borbély szövetkezetek,és a végén a tanügy és egészségügy.
 A barátom és kollégám egy alkalommal igy szólt hozzám-Te Béla itt 2000 év óta nem változott semmi,mi orvosok mindig a perifériára szorulunk-
          Annak idején amikor a római hadak egy-egy győztes hadjárat után visszatértükben felvonultak Róma útcáin a felvonulási rend a következő volt-A zászlóvivők,a győztes hadak tisztjei,a túlélő hősök,a hadizsákmányok,foglyok…és a sor végén a hadi-kurvák.borbélyok,
udvari sebészek.
 Tehát nem változott semmi ami helyünket sorsunkat illeti.
P.S.Ma már nem vonulunk hanem tüntetünk.orditozunk,táblákat cipelünk,de már más szöveggel-de most is utolsóknak mert a beteg ember nem maradhat segitség nélkül.

DR.BAUER BÉLA
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése