Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. április 23., hétfő

SZABOLCS ELKURVULÁSÁRÓL


SZABOLCS ELKURVULÁSÁROL….

        Gnándt Ferikééket, fiatal barátainkat  egy bő húsz évvel ezelőtt két szép fiú gyermekkel áldotta meg a sors.Az 5 éves az akkor már melegszivü Szabolcs ragaszkodó,érdeklődő kis pajtásom volt.Megismételt kérésére egy derüs nyári napon kivittem szatmúrhegyre a szőlőmbe, egy számára élményszerü kirándulásra.
A megszabott feltétel az édesapja részéről az volt hogy elengedi ha jól viselkedik és nem zavar engem a végzendő feladataim elvégzése közben.
Az alku megköttetett,és másnap kimentünk a szőlőbe.A természet szépsége,az érőfélben lévő gyümölcsök csábitása,mosolya,érezhetően feldobta Szabolcsot.Nem is volt vele semmi gondom egész nap,olykor a magam módján kérdéseire válaszoltam és  a korkülönbségünk arányaihoz szabott dolgokról beszélgettünk.
          Természetes dolognak számitott hogy egy 5 éves gyermek a délutáni órákra már elbágyad,nyügösebbbé válik,hajlamosabb a csinytevésekre.Ez a mi esetünkben is a megszokott forgatókönyv
szerint zajlott.
          Hazafeléjövet már eltikkadva Szabolcs minden gátlás nélkül feltette a sosdöntő kérdést-Béla bácsi –mit mondjak apának otthon,hogy jól viselkedtem ??
          A válaszom-mondd meg idesapádnak hogy egész nap jó voltál-DE ESTÉRE EGY KICSIT ELKURVULTÁL-Ő sejtette az előzmények alapján hogy ennél az utolsó szónál valami nem stimmel.
         Haza érkezésünk pillanatában egy baráti társaság volt Ferikééknél.Az édesapa megfelelő keménységgel feltette a kérdést-Mit mondott Béla bácsi,hogy viselkedtél-Szabolcs megfellebezhetetlen naivitással szórol szóra még a számára ismeretlen szó jó magyarsággal való kiejtésével megismételte az én minősitésemet,a társaság nagy derültségére.
R.S-Igy vagyunk mi is  ezzel-reggel még életvidám,felhőtlen szellemü,tiszta tekintetü gyermekek vagyunk-de estére már számos esetben elkurvulunk.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése