Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. április 13., péntek

-TILTAKOZÁS !!!

EGY MAGYAR VILÁGIRODALMI TITÁN

- HARMADIK HALÁLA.-

Túl vagyok már a megbotránkozások,felháborodások, sokszor észbontó

igazságtalanságainak a napjain. Végigéltem a szellemi és fizikai tortúrák és fizikai megsemmisítések történelmi drámáit. A hatalmak mindig meggyőztek hogy az igazságot ők birtokolják,és osztogatják.

De most amikor vásárra viszik a József Attila emlékét szellemiségét , emberi,nemzeti értékrendjét,a mindannyiunk szenvedő Attilájának a sorsát, akkor már nem apadhat el a szavam.

Nemzetünk kulturájának sérültjei tehát mégis elköltöztetik József Attila szobrát.a magyar nemzet szentélyének elejéről,a parlament elől,.a rakpartra.Ott a helye,,jelentik ki a megszokott szégyentelenséggel, hisz Ő nevezte meg ezt a helyet a –Dunánál-cimü költeményében./ennyit ismernek József Attila szellemiségéből/

Helyére,magyar kulturánk illetéktelenei,tolatják be eszmeiségüket ,a magyar nép lelkiismeretének holtvágányaira, mindezeket a politikai és történelmi prostituáltak

tevőlegességével.

A politika és az izmusok árnyékában, ez a sorstalan géniusz a szülőföldjén háromszor halt meg,

Először a gyermeki, emberi fizikai létének és szellemiségének utolérhetetlen gondolatkincstára kergette az öngyilkosságba,olyan életkorban amikor a kultúrától távolálló generációk,végigböfögték a magyar sors szellemi álmait.

Abban az időben végeztem középiskolai tanulmányaimat amikor az árvalányhajas hatalom betiltotta ADY ENDRE és JÓZSEF ATTILA összes műveit. Tehát ki sem volt szabad nyitni örök értékű alkotásaiknak a lapjait. Tették ezt azzal az indokkal, hogy ADY ENDRE –egy vérbajos –nemi beteg-istentagadó,JÓZSEF ATTILA pedig egy lázító-proletár költő. Így folyt ez hosszú időn keresztül a magyar kultúra és mindannyiunk pótolhatatlan veszteségére. Ez az intézkedés annak idején ATTILA szellemi halálával ért fel.

Egy megkurtított agyú –csapat- ,visszaforgatva a történelem kerekét,most eltávolitja a Kossuth térről a magyar nép egy szimbólumának a szobrát.A szobor ami sorsunkba ivódott-hogy voltunk-vagyunk és leszünk szegények és gazdagok akiknek legdrágább kincsünk. a kimondott,leirt szép magyar szó. EZ LENNE JÓZSEF ATTILA EMLÉKÉNEK A HALÁLA sorrendben a harmadik amit az esze ment hatalom agyalt ki. A végrehajtók, sajnos képtelenek belátni az érzelmi és történelmi háttereket,a szégyent amit az elkövetkezendőkben el kell szenvedniük tetteikért.

JÓZSEF ATTILA FELBECSÜLHETETLEN SZIMBÓLUMA-A NEMZETNEK

Szimbólum,jelkép nélkül nincs nemzeti öntudat,emberi méltóság,vagy reménysugár fennmaradásunkhoz. A szimbólum időtálló nemzedékeken

átívelő,érzelmileg,erkölcsileg,fenntartó,felemelő erő egy nemzet életében.

Lelke mélyén minden gondolkodó,kulturált magyar embert mélyen megrendit, ennek a sötét élménynek az átélése,még talán azokat is akik a politikai rngispilben szédelegnek..

P,S,A marosvásárhelyi –SZENTGYÖRGYI ALBERT színi akadémia rektorának a felkérésére mint az orvostudományi intézet hallgatója egy JÓZSEF ATTILA esten elszavaltam a költő -ELÉGIA- című versét Hosszú időn keresztül készültem erre a nagyon rangos eseményre,amin az erdélyi magyar színjátszás nagyjai is szerepeltek. Sajnos csak ekkor ismertem meg teljesen JÓZSEF ATTILA VILÁGÁT,mondanivalójának ránk szabott minőségét és méreteit.

DR.BAUER BÉLA

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése