Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. február 6., péntek

A BŐR HERPESZ KLINIKAI FORMÁI KÉPEKBEN


A herpesz a bőr és a nyálkahártya, esetleg az idegrendszer herpesz vírus okozta akut megbetegedése.Első tünete a bőrpír és a viszkető érzés. Ezután kis területen égő, viszkető érzéssel járó sűrűn egymás mellett elhelyezkedő, csoportos hólyagocskák jellemzik. A hólyagocskák fájdalmasak és átlátszó, világossárga folyadékot tartalmaznak. A környéki nyirokcsomók megduzzadnak, de nem gennyednek el. A herpesz többnyire ártalmatlan megbetegedés, viszont makacsul visszatérő, többnyire fájdalmas ezért meglehetősen kellemetlen. A folyadékkal telt hólyagocskák kezelés nélkül is leszáradnak, és a betegség 8-10 nap alatt, a beszáradt hólyagocska helyén kialakult pörk leesése után, nyom nélkül gyógyul.
A gyógyulás kortikoszteroid tartalmú kenőcs használatával gyorsítható, de herpesz hatékony kezelésére, illetve megelőzésére a hagyományos házi patikák és népi gyógymódok régóta javasolják a 100%-os kristálysót is (vagy - jobb híján - a tiszta étkezési sót!), annak vírusölő hatása, illetve egyszerű, és olcsó hozzáférhetősége miatt. A sóval bekent beteg bőrfelületet minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el, illetve szárad le róla a kis hólyagocska.
A különböző herpesz vírusok szinte minden egészséges ember bőrén és nyálkahártyáján megtalálhatóak. Megjelenésüket azonban mindenkinél más és más hatás aktivizálja. A kiváltó okok közül a leggyakoribbak: a szervezet legyengülése, valamilyen gyulladás vagy lázas betegség, gyomorrontás, erős lelki trauma, fizikai stressz, munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, valamilyen szervezetünk számára nem szimpatikus étel vagy ital, erős napfény vagy ultraibolya sugárzás, más fertőzések, terhesség, menstruáció, vagy fogászati kezelés.

IKONOGFÁFIA



1-



2-



3-



4-





5-



6-


7-



8-



9-



10-



11-













#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése