Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. június 20., szombat

A DEMOKRÁCIA ÖNCENZURÁINAK ZÁRKÁIRÓL

Ez az ország a történelme folyamán mindig rendőrhatalom volt. A régi román világban a „Siguranța” az átkos alatt a “Securitate” és most a “Serviciul Romîn de Informații”
Mindhármat végigéltem és mondhatom hogy tartalmilag semmi csak a metodologiájukban  észlelhető változás. Az elsőben hülyére verték az éppen aktuális klienseket,a másodikban hallgatóztak,fotóztak és besitykóztak, de a maiak már európai szellemben szelídítik a fekete bárányokat.
.Nagy örömünkre nem kell már arra figyelned hogy milyen ablak alatt állsz meg beszélgetni valakivel .Vagy mit mondtál ,hol .kinek,mikor,és mennyit. A mai rendőrállami hatalmi viszonyok megváltoztak, azért mert a mai európai trend metodológiáját kell átvenni aminek sokkal rafináltabb eszköztára van. Már nem kell kábeleket dugdosni az éppen aktuális alanyok természetes testnyílásaiba és ezeket magnóra venni hanem az elektronikus éra vívmányaival kekeckedünk . Ahogy a T.V, műsorokban látjuk már az is regisztrálható ha a saját konyhádban edény csörgés közepette beleszellintesz a nullás lisztbe,nem beszélve a nyakkendő fényképezés előnyeiről.
Már nem a szólásszabadságról szól a fáma.
  A fennkölt és történelmileg visszatérően óhajtott szabadság eszmék,ha szemérmesen is de jól megférnek a szégyenletes társadalmi kiszolgáltatottsággal.  A szürke verebek társadalmában akiket mi képviselünk,törvényi erőre emelkedett a korlátlan csiripelés joga,feltétel csak egy van –mégpedig hogy üres beggyel és ne túl nagy felhajtással,röpködéssel végeztessék. Az illetékes kanverebek árgus szemekkel követik a főugrándozókat és ha kell a- szabadság szent tehene-egy megfelelő méretű lapótyát pottyant az éppen aktuális ügyért csiripelőkre,
Mindezek után mindenki a fészkére vonul és igyekszik letisztítani az áruló nyomokat a következmények elkerülése végett. Mindenki elégedett-a szürke verebek hogy kiugrálhatták,kicsiripelték magukat,a kanverebek hogy  a fészkükre szálltak az üresbegyűek-és ez így ismétlődik a végletekig ugrálunk,csiripelünk és hazamegyünk. Az igazság kedvéért hozzá kell tenni hogy olykor szórnak egy-két marokkal a közös magtárból már csak azért is hogy igazolni próbálják utolérhetetlen emberségüket a kishitűek előtt.
Rovott múltú emberek döntenek arról hogy –ki az igazi demokrata,istenfélő,igaz hazafi,igaz magyar stb. Ez az erkölcsi vetülete a kérdésnek. De van egy anyagi vetülete is mégpedig az hogy ki kap állást,nagyobb falatot,mik  az utódait életkilátása.
Mindez azért mert mindenkiről tudnak mindent és a társadalmi vélemény alkotás joga illetéktelen kezekben van.
Egyszóval vonyíthatsz a kimúlásig,ha nem fogod be a pofád a történelmi sorsod változatlan marad.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése