Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. június 1., hétfő

IN MEMORIAM-DR.VASVÁRI GYÖRGY

                                                IN MEMORIAM
DR.VASVÁRI GYÖRGY A SZATMÁRI T.B.C.KORHÁZ IGAZGATÓ FŐRVOSA.
Ma hajnalban hosszú szenvedés után hunyt el a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem kiemelkedő tanítványa aki velünk együtt kűzdötte végig orvosi pályafutásának embert próbáló ösvényeit. Mert a mienk volt az áldozati osztag maradéktalan lelkiismereti tartaléka. De Ő talán nagyobb áldozatott hozott a megszokottnál mert egy olyan közegben végezte áldozatos és mélyen tisztességes hivatását amit kevesen vállaltak. Abban a korszakban gyógyított amikor a Tuberkulózis fénykorát élte és kíméletlenül szedte áldozatait megyénk lakosai közül. Mindig az élvonalban volt,először mint a Bixádi T.B.C. kórház igazgató főorvosa élte meg az egészségügy sorstalan napjait,amiben megosztotta az emberi áldozatkészség nemes kenyerét azokkal akik az emberi nyomor
mezsgyéjén topogtak egy életen át. Majd kiváló szakmai és tudományos munkája eredményeképpen a Szatmári Tüdőkórház igazgató főorvosa lett.
Hites,példaértékű magyar ember volt aki Szatmáron élte le életét abban a városban ahol született és ahol rangot adott iskolájának a mai Kölcsey Kollégiumnak.
Annak a marosvásárhelyi orvos generációnak volt a képviselője,akik még tovább  tudták örökíteni az orvoslás  tanítómestereinktől által megfogalmazott erényeit, azaz: „az egészséges tudomány, a tökéletes lelkiismeretesség, a hűséges szorgalom és a hiánytalan jóakarat” példáját.
Mély megrendülésem annál is fájdalmasabb mert Gyurka gyermekkori barátom,iskolatársam,egyetemi kollégám és nem utolsó sorban hosszú évtizedeken át kiváló orvos kollégám volt és eszmeiségben tartósan igaz magyar ember akivel együtt alapítottuk a Páskándi Gáza Baráti Társaságot,és fő részese volt magyarságtudatunk minden rezdülésének.
Ossza az Úr kegyeit érdemeid szerint ami egész földi léted alatt a jóságod és földi tisztességed volt.
Barátod és kollégád


Bauer Béla
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése