Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. június 28., vasárnap

A TALÁLKOZÓ ELMARAD,DE AZ EMLÉKEZÉS TISZTESSÉGE KÖTELEZ.

A TALÁLKOZÓ ELMARAD,DE AZ EMLÉKEZÉS TISZTESSÉGE KÖTELEZ.
A 65-dik érettségi találkozón szerettük volna még egyszer megölelni egymást, mi a Kölcsey Kollégium 1950-ben végzett diákjai.
Sajnos a sors kíméletlen keze a mi soraink között is elvégezte a természet örök és megfellebbezhetetlen feladatát,másrészt a történelem kiűzöttjei más földekben pihennek vagy éppen küzdenek földi létük nehézségeivel.
 Az elmúlás és az öregség visszavonhatatlan küzdelmei akadályozták meg ezt a találkozót. De a szeretet emléke, az összetartás tisztessége örök marad.
   A kor akkori érzésvilága,erkölcsi rendje,hite haza és szülőföld szeretete,már akkor beivódott erkölcsi”énünkbe” és végigkísért bennünket egész életünk folyamán.
Ez az iskola, kötelezett arra, hogy tarsolyodban hordoznod kell a- ketyegő órát, és egy életen át becsülettel ,tisztakezű munkával,egyenes gerinccel,hittel építkezned kell a vállalt  predestinációd kiteljesítéséért Ez mindmáig az az intézmény amely,íratlan szabályaival az együvé tartozás,a szolidaritás,a történelmileg, nemes ,önzetlen,mindenkor segítőkész életre szóló barátságokat alakította, tanulói között.
Egy kiegyensúlyozott társadalmi és erkölcsi értékítélet jellemzett bennünket,egy standard demokrácia szellemisége,szélsőségek nélkül de mély főhajtással mindennemű elvi vagy gondolkodási étékek előtt.
 Végzetesen sok osztálytársunkat, barátunkat elvesztettük, de vigasztaló hogy egyesek az erdélyi magyarság kiválóivá lettek,és mi a végváriak-akik még mindannyian együtt élünk szellemiségünkben, barátságunk emlékét őrizve, és mindezeket leírva a fiatalok okulására,hogy a szeretet a hit és igaz barátság nem veszhet el  ha bármilyen történelmi sorsfordulókat is kell megéljünk.
EMLÉKÜNK,HITÜNK,SZERETETÜNK TISZTESSÉGE ÖRÖK MARAD:


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése