Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. október 1., szombat

Mibe öltöztessem a babát, kisgyereket ősszel?



Mibe öltöztessem a babát, kisgyereket ősszel?
 Bár az idei szeptember nem a klasszikus őszi időjárást hozta, de most már érkeznek a hűvösebb őszi napok. Mind a kisebb, még kevesebbet mozgó babákra, mind a nagyobb örökmozgókra igaz ebben az évszakban is a réteges öltöztetés. De milyen praktikus ruhadarabokat adjatok rájuk?
A lakásban:
Amíg nincs fűtésszezon, addig a kevésbé mozgó, még sokat fekvő babákra legcélszerűbb egy hosszú ujjú body-t adni egy kantáros rugdalózóval, vagy egy rövid ujjú body-t egy kezes-lábassal. Aki a nadrágokat kedveli: az is jó megoldás, ha egy nem gumis derekú pamutnadrágot adtok a babára, zoknit, hosszú ujjú body-val. Éjszakára pedig a hosszú ujjú body-hálózsák kombináció a legjobb.

A szabadban:
A hosszú ujjú body-ra, ha rugdalózót adtatok, akkor arra még húzzatok egy vastagabb pulóvert; a kapucnis akkor praktikus, ha a kapucnit össze lehet húzni és meg lehet kötni, mert így a sapkát is helyettesíti. Ha kapucni nélküli pulcsit használtok, akkor a babára adjatok egy, a fülét is védő pamutsapkát és egy vékony takaróval még a lábait betakarhatjátok.

Kisgyerek öltöztetése ősszel

A lakásban:
A kúszó-mászó és már járó kisgyerek hamar kimelegszik a mozgásban, ezért a lakásban a legegyszerűbb összeállítás a hosszú ujjú body-harisnya (akkor, ha a lakásban kövön közlekedik)-játszós nadrág-puhatalpú cipő/benti cipő kombináció. Egy vékony kardigánt, vagy esetleg mellényt adhattok rá, amit bármikor le lehet venni, ha nagyon melege lenne.Nektek is mindig kitakarózik a gyerkőc éjszaka? Akkor az a legegyszerűbb, ha a hűvösebb őszi éjszakákra hosszú-ujjú body-t, vastagabb anyagból készült kezes-lábas (lábfejes) pizsamát adtok rá. A hálózsákok is jó ötlet, csak akkor olyat válasszatok, amelynek alul ki van hagyva a lábak helye, ilyenkor hosszú zoknit érdemes a gyerekre adni, vagy harisnyát.

A szabadban:
Az örökmozgó gyerekekre ősszel érdemes hosszú ujjú body-t adni, vagy trikó-póló kombinációt, erre egy pulóvert. Ha van vastag, esetleg bélelt kardigán, akkor elég az is a body-ra, vagy pólóra, ha nincs, akkor dzsekit vigyetek magatokkal. Kúszó-mászó gyerekre mindenképp adjatok harisnyát a nadrág alá és úgy engedjétek a fűre, vagy a homokozóba.Pamut vagy horgolt/kötött sapka, baseball sapka legyen nálatok, mert ha erősebb szél fúj, akkor kell a gyerkőcre.
Kapucnis pulcsi: babakocsiban ülő gyerekre nem praktikus, mert ahogy nézelődik, mindig leesik a fejéről; szaladgáló gyerekre pedig csak olyan kapucnist adjatok, amit össze lehet húzni az álla alatt, így sapkaként is tud funkcionálni.
Cipő: az olyan gyerekekre, akik még nem mennek biztosan és gyakran visszamennek mászó pózba, mindenképp olyan cipőt adjatok, amit nem sajnáltok, mert a cipő orra bizony le lesz “radírozva”! Szaladgáló gyerekeknél nagyon praktikus nedvesebb időben a gumicsizma, száraz időben pedig az olyan játszós cipő, ami jó talpkialakítású, de nem sajnáljátok. Lehet kapni egy cipőorra húzható orrvédőt is, a cipő állapotáért aggódó szülőknek ajánlom! 


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése