Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. október 20., csütörtök



A túl korán vagy túl későn kezdett szexuális élet ártalmas
Egy nemrég az 'American Journal of Public Health' című szaklapban publikált tanulmány szerint nagyobb az esélyük a későbbi egészségügyi problémák kialakulására azoknak, akik túl korán vagy túl későn kezdik szexuális életüket.
Ennek fényében megkérdőjelezhető az amerikai állami iskolák azon törekvése, hogy teljes szexuális önmegtartóztatásra biztassák tanulóikat.
Egy 1996-os, 8000 felnőtt részvételével készült felmérés adatait alapul véve kiderült, hogy jobban fenyegetik a szexuális úton terjedő betegségek azokat, akik relatíve korán kezdenek nemi életet élni. Emellett azonban az is kiderült, hogy a túl későn érők sem járnak jól, náluk ugyanis a potenciazavarok előfordulásának aránya magasabb.
"A felmérésből nem derült ki egyértelműen, mi az összefüggés az egészségügyi problémák és a nemi élet kezdetének ideje között" - nyilatkozta Dr. Theo G. M. Sandfort, a Columbia Egyetem kutatója. "A túl korán kezdődő szexuális élet esetében leginkább a felelőtlenség miatt alakulnak ki a későbbi egészségügyi problémák. A fiatalok nem válogatják meg a partnereiket és óvatlanok - magyarázza Dr. Sandfort - A túl sokáig kordában tartott szexuális vágyak pedig súlyos érzelmi problémákat okozhatnak, amelyek később pszichés impotenciában kerülnek elő."
A felmérés tanúsága szerint egy átlagos fiatal 17-18 évesen kezd szexuális életet élni. Ehhez képest a felmérést végzők a 14 éves korban kezdődő nemi életet számították "korainak", míg a 22 évesen vagy azután kezdődő szexuális életet "későinek".
"Nyilvánvaló tehát, hogy az amerikai konzervatív iskolai szemlélet helytelen, hiszen az önmegtartóztatás később súlyos problémák forrása lehet" - olvasható a tanulmányban.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése