Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. március 13., szerda

NE SZEDJ LESLEGESEN ANTIBIOTIKUMOT

Az antibiotikum rezisztencia globális közegészségügyi probléma
Az első felismert antibiotikum a penicillin volt, amelyet Alexander Fleming 1928-ban véletlenül fedezett fel.  Az angol orvos a Staphylococcus nevű baktériumtörzs tenyésztésével foglalkozott, majd szabadságáról visszatérve észrevette, hogy a tenyésztőcsészében lévő baktériumok nem szaporodtak tovább, miután valahonnan idegen gomba spórák kerültek az edénybe. Fleming penicillinek nevezte el a gombák által termelt anyagot, és felfedezése hatalmas áttörést jelentett a különböző fertőző betegségek kezelésében.
Ma a világon kb. 160 féle, az antibiotikumok csoportjába tartozó szer létezik, amelyek hatékonyak a bakteriális fertőzések ellen, ám nem csupán a kórokozókat pusztítják el, hanem az egészséges mikrobákat is. Ha ezeket a gyógyszereket túl gyakran vagy helytelenül használod, a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak, és az antibiotikum-kezelés ellenére is szaporodhatnak. Az antibiotikum rezisztens baktériumok általi fertőzések azonban súlyos következményekkel járhatnak, és halállal is végződhetnek.

Könnyen felboríthatják a bélflórát
A bélflóra baktériumai fontos szerepet játszanak az immunrendszer egészséges működésében, védik a bélnyálkahártya épségét, és eltávolítják a káros kórokozókat. Az antibiotikumok ugyanakkor gyengíthetik a bélflórát, aminek legsúlyosabb tünete a kezelések alatti vagy utáni hasmenés, ezért az antibiotikumos kezelések során nagyon fontos a probiotikumok használata. Ezek a jótékony baktériumok támogatják a bélflóra egészséges működését, elősegítik a problémamentes emésztést, stimulálják az immunrendszert, és segítik a szervezet gyorsabb regenerálódását. Ha beteg vagy, használj probiotikumot, ami jól kiegészíti az antibiotikumos kezelést, gátolja a kórokozó mikroorganzimusok növekedését, támogatja a hasznos baktériumok szaporodását, és helyreállítja a felborult bélflórádat.

Hüvelyedet is regenerálni kell
A téli hónapokban te is számíthatsz influenzára, náthára vagy felső légúti betegségre, amelyek kezelése antibiotikumos kúrákkal járhat. Bár a gyógyszerek megkönnyítik a panaszok kezelését, számos mellékhatásuk okozhat kellemetlenséget. A leggyakoribb, nem kívánt tünetek abból adódnak, hogy a kórokozók elpusztítása mellett a szervezet számára hasznos, a hüvelyflóra egészséges egyensúlyát fenntartó baktériumokat is károsítják.
A hüvelyflóra a bélflórához hasonlóan működik, ahol különféle típusú baktériumok élnek. Normál körülmények között a tejsavbaktériumok vannak jelen a legnagyobb számban, amelyek a hüvely alacsony pH-értékének fenntartásáért felelnek. Ha a számuk lecsökken, és megemelkedik a pH-szint, megbomlik a hüvely baktérium-egyensúlya, és elszaporodnak a szervezet immunrendszerét károsító kórokozók. Ha fontos a női egészséged, és természetes megoldást keresel, a klinikailag is tesztelt kettős hatású Lactofeel hüvelygél képes helyreállítani hüvelyed normál pH-ját és a hüvelyflórát. A készítmény hatékonyságát a tejsavnak és a glikogénnek köszönheti, amelyek együttesen elősegítik a jótékony baktériumok megfelelő szaporodását. Fontos, hogy antibiotikum-kezelést csak indokolt esetben alkalmazz, és minden kúra után gondoskodj hüvelyflórád helyreállításáról, így elkerülheted a külvilágból érkező fenyegetéseket, illetve csökkentheted a szexuális úton terjedő fertőzések kockázatát is.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése