Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. április 24., vasárnap

AZ ISOLAI KÖRNYEZET ZAVARÓ HATÁSA

AZ ISKOLAI KÖRNYEZET ZAVARÓ HATÁSA

Az iskolás gyremek személyiségzavarai előidézésében fenntartásában,súlyosbitásában adott eseteben az iskolai környezeti ártalom forrása eredhet ,az alábbi okokból.-

Az általános oktatási rendszerből-a beiskolázott életkor nem megfelelő meghatározásából.Az oktatási formából és tartalmából.Az ezzel egybefüggő szabad idő milyenségéből.-a téli és nyári vakáció nem helyesmegyzabásából.

A helyi iskolai obiectiv körülményektől-A kevés pszichológiailag nem megfelelő képzésü pedagógus létszámból.A túlzsufolt tantarmekből.A délelőtt és délután váltakozó oktatási rendszerből.A koedukációs osztályok nem megfelelő vezetéséből stb-A túlzott iskolai elfoglaltságból,a kevés szabadidőből,a túlzott házifeladatok adásából,a hétvégi-/szombat,vasárnap pihenő idő nem biztositásából.

Egyes pedagógusok nem megfelelő személyiségéből,nem megfelelő szakmai tudásából.Ezen belül nem megfelelő tanitói-nevelői módszeriből.A tanitás közben a fenyités nem megfelelő módszereinek használatából,a megalázó megszégyenitésből,esetleg verésből.

Az osztálytásak nem megfelelő viselkedéséből/verekedés, csúfolódás, dúrvaság/ Koedukációs osztályokban a különböző nemüek egymás iránti nem megfelelő magatartásból.Különösen felső osztályokban a pubertás életszakaszában az osztálytársak nem példamutatásából.

Az iskolai foglalkozással,tanulással szemben nem megfelelő szülői gyermeknevelői állásfoglalásból.

Az adott gyermek tehetségéhez képest túlzott követelmény,,túlzott rendüség megkivánásából.Sok mellékfoglalkozás/idegen nyelvek,zene,spotversenyek,tánc,szinpadi szereplés stb/megköveteléséből.

Nem megfelelő magatartás az átmeneti rosszabb jegyek szerzése esetén/esetleg súlyos verések,büntetések,a tanulással túlterhelés következtében-szórakozás,gyermektársakkal való játszás eltiltásából stb.

Az iskolaváltoztatásból-Vidéki,kissebb követelményeket támasztó,nagyobb követelményeket igénylő iskolába kerülésből,

Külön kiemelendő az általános iskola I és V-a gimnáziun I és IV

Osztályainak körülményei.Az általános iskola I-ső osztályának nehézségei kézenfekvőek.Az általános iskola V-dik osztályában kap a gyermek több tanárt és más osztályfőnököt,és nehezen tudja érzelmi kapcsolatait a pedagógusokkal szemben kialakitani.

A gimnázium IV osztályában –azért,mert életkoruknál fogva rendszerint ekkor vannak a pubertás életszak csúcsán.A VIII-dik ossztály pedig az érett ségivel járó megterhelések,pályaválasztási problémák,ugyanakkor a poszt –pubertás utáni állapotban teljes erővel jelentkező nemiségi problémák egybeeső terhelése adja az ártalom lehetőségét.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése