Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. szeptember 11., kedd

AZ ELISMERÉS GONDOLATAI ÉS SZAVAI


PÁPAI PÁRIZ FERENC DIJÁTADÁS-2012-







Tisztelt díjazottak Tisztelt kollégák !!


Nekünk a végváriaknak, akik itt Erdélyben , itt a szülőföldön istápoljuk magyar véreinket és minden szenvedőt mint gyógyítók, mindenekelőtt és mindenekfölött a legmagasabb elismerés a Pápai Páriz Ferenc Díj, azért mert  a sorstársaink adományozták.Ez a mi érzelmi Nobel díjunk, ami nekünk jut itt a Kárpát medence  koszorújának boldogító árnyékában.
Azok ismerik el emberségünket és hivatástudatunk méltó kiteljesedését ,akikkel együtt éltük és éljük meg a  nehéz történelmi időket.
A drámai sorsú marosvásárhelyi egyetem örök tisztességű tanítómesterei. a mi nemzeti létünkre szabott, megfelelő leckéket adtak nekünk,és mi a magunk módján , hol simább utakon járva,hol imbolyogva, botladozva, vagy leroskadva a mindenkori terhek alatt,mint erdélyi magyarok mindig kibányásztunk magunkból annyi lelki erőt, hogy véghezvigyük a küldetésünket,hogy becsülettel megfeleljünk gyökereink elvárásainak.

Őrizzétek büszkén nagy örömmel,tisztességgel, ahogyan ezt mi is tesszük, az elődeitek, mint hivatásunk és magyarságtudatunk örök letéteményét.

                                                Fogadjátok őszinte elismerésünket

                                                Az eddigi díjazottak.nevében

                                                          Dr.Bauer Béla

Szatmárnémeti-2012-Szeptember-10.


.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése