Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. szeptember 25., kedd

8 DOLOG A TERHESSÉG ALATTI SEXRŐL


8 dolog a terhesség alatti sexről!


Attól a pillanattól kezdve, hogy kiderül, babát vár, más lesz a szexhez való viszonya is. Az addig semmihez nem hasonlítható testi és lelki állapottal kapcsolatos, megválaszolásra váró kérdései egyike: hogyan hat a szeretkezés - hármójukra? Sok minden változik a szervezetében és az életében is, a többi között a szexuális szokásrendszer. Hiszen már nem csupán ketten vannak ott az ágyban.

1. Jobban kívánhatja a szexet, mint bármikor


Sok állapotos asszony érzi, szexuális élete jobb, mint korábban bármikor.
-Ennek oka, hogy a megváltozott hormonháztartás érzékenyebbé tesz, fokozza a nemi vágyat, erőteljesebbé válik a szexuális kielégülés akarása.
- A hormonok aktivitása mindemellett azt is eredményezi, hogy szeretne minél jobban, csinosabban, sőt egyre kívánatosabban kinézni.
-Nem véletlen, hogy sok kismama attraktívabb külsőt ölt, mint terhessége előtt. -Mégis néhányan lelkifurdalást éreznek, hogy élvezik a szexet, pedig ez teljesen normálisnak mondható a gyermekvárás állapotában is.

2. Teljesen elutasíthatja a szeretkezést

Megtörténhet, hogy az állapotos elfojtja szexuális vágyait, és a szeretkezés a legutolsó, ami ilyenkor az eszébe jut.
- Annak is sok oka van, hogy a kismamák egy része ilyenkor ódzkodik a szextől. Eleinte a hányingerek, a fáradtság veszi el a kedvét, a hangulatát a szextől. Ha a társa nem tudja mire vélni tartózkodását, kedvesen, de határozottan magyarázza el neki, hogy ez időben nem a szex szerepel vágyai toplistáján.
-Miután a kezdeti kellemetlen kísérőjelenségek elmúlnak, kedvezően változhat a szexhez való viszonya.
- Ha nem így történik, ne aggódjon, hogy nem vágyik az ölelkezésre. Semmi baj nincs, most már valóban a gyermeke születésére koncentrál.

3. A partnere jobban kívánja a szeretkezést, mint bármikor

Merthogy ez is megtörténhet.
-Mégpedig azzal a szándékkal, hogy a szexuális gyönyör korábban nem tapasztalt magasságaiba emelje önt - és persze önmagát, azért, mert sok férfi még szebbnek, kívánatosabbnak találja áldott állapotban lévő párját.
- A terhesség a férfiaknak szexuálisan izgatóbb lehet.
- Mindkettőjük szenvedélyét, vágyakozását növelheti az, hogy ezúttal nincs gond fogamzásgátlással, a nem kívánt terhességtől való félelemmel. Valóban csak az örömszerzésre figyelhetnek. Sok asszony úgy tapasztalja, hogy a párja figyelmesebb, gondosabb és nem szűnő nemi vággyal veszi őt körül csak azért, mert szerelmesebb, mint valaha. Az apaság érzése pedig ugyanolyan izgalmas a férfiaknak, mint a nőknek az anyaság.

4. A párja szüneteltetné a szexuális együttléteket

Nem minden férfi fogadja lelkesen a párja terhességével együtt járó testi térfogatváltozást.
- Előfordulhat, hogy nem szívesen öleli pocakos kedvesét, zavarja az állapota, és sajnos úgy érzi, hogy így cseppet sem kívánatos.
- Más férfiakat nem zavarnak a megnövekedett keblek, a nagy pocak, mégis igyekeznek elzárkózni a terhesség alatti szextől.
- Többségük attól tart, hogy sérülést okoz a babának. Mások úgy érzik, hívatlan vendégek az ágyban, és alaposan csökkentik a szexuális repertoárt.
-Persze kilenc hónapig fokozottabban gondoskodónak és kedvesnek látja a párját, de előfordulhat, hogy ő a pocakja miatt nem találja önt túl szexisnek.
- Ez kissé elkedvetlenítheti önt, de ilyenkor mindenképpen beszéljenek az érzéseikről, beleértve az eddigi szexuális szokások esetleges megváltoztatásáról.

5. Először lehet része a sokrétű élvezetben

Itt a nagy pillanat a csodálatos együttlétekre.
-A várandósság alatt az ösztrogének érzékenyebbé teszik a nőket, segítve ezzel a gyors és többszöri kielégülést.
-Az orgazmusok, az izmok összehúzódása segítenek a majdani vajúdásban.
- A terhesség alatt a hormonok számának növekedése, működésük intenzitása a szokottnál jóval érzékenyebbé teszik a nemi szervet.
- Egyes nőknél ez az extra érzékenység kényelmetlen, másokat viszont az egekbe röpíthet a szeretkezés közben.

6. Az orvosa eltanácsolhatja a szextől

Előfordulhat, hogy az orvos teljesen eltilthatja paciensét a szextől.
- Ha korábban volt már vetélése, óvatosnak kell lennie a szexszel.
- Különösen az egykori menstruációs időszakban.
- Tartsa magát távol a szextől akkor is, ha bármilyen vérzés lép fel, erről egyébként is tájékoztatnia kell orvosát, aki minden probléma esetén ellátja tanácsokkal.
- A tapasztalatok szerint a nők a várandósságuk korai időszakában és a szülés előtti néhány hétben kerülik a szexuális érintkezést. Ritkán fordul elő, hogy a kismama szenvedne az elől fekvő méhlepénytől, amikor az a méhnyak és a baba között helyezkedik el, ami miatt elkerülendő lehet a testi együttlét.

7. Korábban elképzelhetetlen pózokkal próbálkozhatnak

Ha a megszokott misszionárius póz már kényelmetlen ebben az állapotában, kipróbálhatnak más technikákat.
- A legegyszerűbb, hogy ön van felül, ami lehetővé teszi, hogy figyeljen a behatolás mélységére, ritmusára.
- A lovaglóüléstől kezdve sokféle helyzetet kereshetnek és próbálhatnak. A legfontosabb, hogy megtalálják azt, amelyik a legkényelmesebb mindkettőjüknek. Mi több: mindhármójuknak. Igaz, nagy próbatétel egy párnak, de nem szükségtelen próbálkozás az olyannyira várt harmadik érdekében.

8. Ne aggódjon, a szex nem árthat a babának
A terhesség alatti szexuális élet általában biztonságos a kicsi szempontjából, akit a magzatvíz véd.
-A terhes nő azonban a saját érdekében mégis tartózkodjon az erős, "nyomatékos" szextől. Ez fájdalommal, a vagina horzsolásos sérülésével járhat, amelynek pedig sérülésmentesnek, minden szempontból épnek kell lennie a szülésre.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése