Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. szeptember 25., kedd

4 TÉVHIT A TERHESSÉG ALATTI SZEXRŐL


4 tévhit a terhesség alatti szexről

4 tévhit a terhesség alatti szexről
Árthat a babának?

Számos tévhit bénítja meg a várandósok szerelmi életét. Ismerd meg az igazat, hogy nagy pocakkal is élvezhesd a szexet!

Amikor a terhesség alatti nemi élet kerül szóba, sok orvos hasonló gátlásokkal küzd, mint az ifjú szülők, így gyakran elsikkad a felvilágosítás és a körültekintő magyarázat. Ennek hiányában pedig nem csoda, hogy sokan bátortalanul, illetve egyáltalán nem kezdeményeznek szexuális kapcsolatot a várandósság alatt.

Pedig a babavárás ideje nem kellene, hogy egyet jelentsen az önmegtartóztatással: a terhesség során számos testi változás zajlik le, mely hatással van a nemi vágyra és az örömre akár pozitív irányban is, ezt pedig kár lenne nem kihasználni! Most te is választ kaphatsz aggályaidra, hogy a kilenc hónap alatt is élvezetes legyen a szex.
A szexuális érintkezés nem csupán a behatolást jelenti. Ha valamilyen okból ez nem felel meg nektek, ne feledkezzetek meg a más jellegü örömökről és a kezek hasznosságáról se!

Pocakkal lehetetlen

A domborodó pocak, mely neked és párodnak is furcsa változás lehet, valóban kényelmetlenebbé teheti a szeretkezést.
Vannak, akik úgy érzik, hogy a terhesség előrehaladtával olyan akrobatamutatványokat kellene végezniük szexualitás címszó alatt, melyek nem érik meg a fáradságot, ráadásul lelombozóan nehézkessé teszik az együttlétet. Egy jó tanács: nem kell minden hegyet megmászni, megkerülni is élvezetes.
Ha pedig egyre kerekedő formáid bármelyikőtöknek kedvét szegnék, gondoljatok arra, hogy terhesség idején az a szép, ami kerek.
- A tapasztalatok szerint pedig a férfiak kifejezetten vonzónak tartják párjuk új alakját, hiszen a jövendőbeli apaság ténye bennük is különleges érzelmeket ébreszt. A hasad miatt tehát nem leszel kevésbé vonzó, ami pedig az együttlétet illeti, ha nem is a misszionárius lesz a kedvenc pózotok, a lovagló, az ölben ülő vagy a kutya hagyományos helyzete rengeteg élvezetet kínál számotokra.

Árt a babának

Sokan azért nem merik átadni magukat a fesztelen örömnek, mert úgy gondolják, hogy a szex árthat a babának
-. A magzat azonban védetten, kipárnázva pihen a méhben, melyet biztonságosan elszigetel a külvilágtól a méhszájban lévő nyákdugó. A szerelmeskedés tehát nem jelenthet veszélyt a normális terhesség során a picire nézve.
Bár orgazmus után a méh valóban összehúzódik, és ez az érzés ijesztő lehet, nem jelzi a vajúdás kezdetét, és nem sürgeti a baba világra jöttét.
- Épp ellenkezőleg. A tanulmányok szerint azoknál a pároknál, akik aktív nemi életet élnek a terhesség alatt, kisebb százalékban fordul elő koraszülés.
A szoros testi kapcsolat gyakran annak a jele, hogy a házaspár érzelmileg is közel áll egymáshoz, ez a stabilitás pedig mindenképpen jót tesz a mamának és a magzatnak is.
A veszélyeztetett terhesség esetén előfordulhat, hogy az orvos azt tanácsolja, kerüld az orgazmust - tény, hogy ez igencsak korlátozza a lehetőségeket, de a testi gyengédségnek még számtalan biztonságos módja van.

Fertőzésekhez vezet

Akad, aki azért ódzkodik a várandósság alatt az ágyjelenetektől, mert a fertőzésektől tart.
-Ha azonban párod nem küzd semmilyen nemi betegséggel, az első hét-nyolc hónapban nem fenyeget titeket veszély. A kicsit a méhben biztonságosan körülveszi a magzatburok, ahová nem juthat be sem ondó, sem kórokozó.
-Az általános vélekedés szerint ez így van még a kilencedik hónapban is, mindaddig, amíg a magzatburok meg nem reped. Ám, mivel ilyenkor már sérülékenyebb, egyes orvosok óvszer használatát javasolják a terhesség utolsó négy-nyolc hetében, ami azért is praktikus, mivel a fertőzés veszélye leginkább a szülés alatt áll fenn. Ha az anya hüvelyében ekkor kórokozók vannak, a baba a szülőcsatornán áthaladva elkaphatja őket.

Az ágyból a szülőszobára

Annyi igaz, hogy az orgazmus hatására fellépő méhösszehúzódások a terhesség előrehaladtával egyre erősödnek.
- De - hacsak a méhszáj nem érett - ezek az összehúzódások nem vezetnek szüléshez.
-Minthogy azonban senki nem tudja pontosan, hogy mi indítja el a szülést, előfordul, hogy önmegtartóztató életvitelt írnak elő, ha a kismama koraszülésre hajlamos.
Bizonyos orvosok úgy tartják, hogy az óvszer használata csökkenti a méhösszehúzódások erősségét, mivel azokat az ondóban található prosztaglandin váltja ki.
Cikkünk Paul Joannides A nemi örömszerzés enciklopédiája című könyve alapján készült.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése