Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. november 14., kedd

Csúnya és kellemetlen az értágulat, de könnyen eltüntethető



Csúnya és kellemetlen az értágulat, de könnyen eltüntethető



 Számos bőrprobléma létezik, ám leginkább a bőr hajszálereinek kitágulása, más néven a seprűvéna-probléma, illetve a vastagabb értágulatok megjelenése okoz komoly esztétikai problémákat emberek milliói számára világszerte.
Gyönyörű, makulátlanul tiszta bőr? Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez minden nő álma, ám sajnos ez a kivételes adottság csak néhányunknak adatik meg. Az értágulatok akár már fiatal korban jelentkezhetnek. Többnyire öröklött, vagy hormonális oka van kialakulásuknak, sőt, a kor előrehaladtával is növekedhet számuk a test szinte bármely pontján. Ma már a lézer erejével akár néhány perc alatt végleg leszámolhatunk a hajszálerek okozta kellemetlenséggel!
Mi az oka az érproblémák megjelenésének?
„A különböző érproblémák, mint a hajszálértágulat, a seprűvéna, vagy rosacea az esetek túlnyomó többségében genetikailag kódolt kötőszövet-, érfalgyengeségen alapul, amit bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátlók), a káros UV sugarak, a dohányzás, illetve a hormonális változások is előidézhetnek. A test bármely részén megjelenhetnek, ám leggyakrabban az arc, a dekoltázs, a végtagok, főként a lábak területén alakulnak ki. Gyakran csak a szülés után tűnnek elő a hálószerűen elhelyezkedő hajszálértágulatok és az apró visszértágulatok. Idősebb korban főként az arcon és az alsó végtagokon jellemző az értágulatok kialakulása a természetes öregedési folyamatok eredményeképp”- tudtuk meg Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász főorvostól.
Minden érpoblémára létezik megoldás!
„A bőr felületén megjelenő hajszálértágulatok, apró értágulatok orvosi tekintetben nem jelentenek betegséget, azonban a bőr saját színétől eltérő árnyalatuk miatt gyakran okoznak esztétikai problémát. A kiváló fejlesztéseknek köszönhetően ma már fájdalom és mellékhatások nélkül, percek alatt szabadulhatunk meg a kellemetlen érproblémáktól. Lézerrel véglegesen és nyomtalanul szüntetjük meg a tűzfoltokat, a seprűvénákat, a hajszálértágulatokat, az apró visszértágulatokat, a rosacea-t, vagyis az értágulatok szinte mindegyikét. A speciális lézerekkel jól kezelhetőek a bőr alatti hálózatos hajszálértágulatok. Az erőteljesebb rajzolatú, vastagabb visszerek esetében az injekciós (szklerotizáló) kezelés eredményes, melyet nagy tapasztalattal alkalmazunk klinikánkon. A gyógyszer helyi befecskendezésével elzárjuk (szklerotizáljuk) az ereket. A nagyobb vénák esetében viszont csak a sebészeti beavatkozás jelenthet megoldást.” - avatott be minket ezeknek az eljárásoknak a rejtelmeibe a doktornő.


A lézeres eljárás képes végleg leszámolni a kellemetlen érproblémákkal
“A lézerkezelés egy noninvazív beavatkozás, vagyis a gyógyító eljárás folyamán nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt eredményt tűszúrások, műtéti eljárás nélkül érhetjük el.
A lézerkezelés gyors, mivel egyszerre akár nagyobb terület kezelésére is lehetőség van, a rendkívül rövid impulzusoknak köszönhetően pedig csupán minimális kellemetlenséggel jár. A KTP, illetve Neodimium lézerek a ma létező legmodernebb, legkiválóbb eszközök a nem kívánatos érpanaszok megszüntetésére. Az eljárás során a lézerfény az erekben lévő vérfestékben elnyelődik, majd a folyamat során kialakuló hő segítségével finoman elzárja az érfalat. Emiatt megszűnik a kezelt hajszálerekben a nemkívánatos keringés, vagyis a probléma okozója. A kezelt területről ezután a szervezet természetes anyagcsere folyamata elszállítja a fölöslegessé vált sejteket, és ezzel véglegesen megszűnik az esztétikailag zavaró felületes értágulat. A lézer óriási előnye, hogy finoman és kíméletesen, a környező szövetek károsítása nélkül szünteti meg az értágulatokat, ami többek között rendkívüli pontosságának és jó irányíthatóságának köszönhető. Így a kezelés után akár vissza is térhetünk a napi megszokott tevékenységünkhöz. Egy-egy kezelés a terület nagyságától függően általában csupán néhány percet vesz igénybe, és már akár az első kezelés után látványos javulás érhető el.” – tudtuk meg a Bársony Orvos-Esztétika szakértőjétől.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése