Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. november 14., kedd

Felelőtlen szülők és ottfelejtett gyerek



Felelőtlen szülők és ottfelejtett gyerek

Ez a cikk 223 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Bár ítélkezni nem szeretnénk, mégis azt kell mondjuk, nehéz elképzelni, miként kerülhet egy szülő olyan helyzetbe, hogy elfeledkezzen saját gyerekéről. Az alábbi családok egészen elképesztő szituációkba kerültek, és sok esetben csak a szerencsén múlt, hogy figyelmetlenségükből nem lett tragédia.
Az anya, aki a bevásárlókocsiban felejtette gyerkőcét
Néhány éve az arizonai Gilbertben egy anyuka a bevásárlókocsiban felejtette két hónapos csecsemőjét. A feledékeny anyuka ugyan az áruházból kitolta a kocsit, ám amikor leparkolta, elfelejtette magával vinni a kocsiban fekvő gyermeket. A bevásárlókocsit az anya egy fodrászszalon előtt hagyta, a szalon egyik vendége vette észre, hogy egy kisbaba árválkodik odakint a 35 fokos hőségben. A rendőrség szerencsére gyorsan megtalálta az anyukát, aki a másik két gyerekével egy közeli boltban volt éppen. Mivel a gyerkőcnek szerencsére semmi baja nem esett, a rendőrök végül nem büntették meg a felelőtlen édesanyját.
Az anyuka véletlenül a bevásárlókocsiban hagyta babáját
A család, akiknek 150 kilométer után tűnt fel, hogy a pihenőhelyen hagyták gyereküket
2015 augusztusában egy család nyaralni indult Dél-Franciaországba, amikor egy autós pihenőhelyen hagyták véletlenül hároméves kislányukat. A kislányra szerencsére segítőkész idegenek találtak rá, akik ottmaradtak vele egy ideig abban a reményben, hogy a gyerek szülei hamarosan visszajönnek érte. Mikor rövid időn belül nem tért vissza a család, a kislány megtalálói értesítették a rendőrséget, akik egy felhívást is közzétettek a rádióban, a kislány szüleinek címezve. A felhívás célba ért, a család felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, és 150 kilométerrel a pihenőhely után visszafordultak a kislányukért. Röpke két óra múlva a család szerencsésen egyesült.
Egy pihenőhelyen felejtette gyerekét a család - Illusztráció
A baba, aki egy úszógumiban hánykolódott a tengeren, míg szülei napoztak
2015 júliusában egy 10 hónapos kisbaba hánykolódott a tengeren, nagyjából 1 kilométerre a szárazföldtől, míg szülei a török tengerparton süttették a hasukat. A család egyszerűen elfelejtette, hogy kislányukat a vízben hagyták, amikor pedig feltűnt nekik, hogy egy családtag hiányzik, a kis Melda Ilgin már olyan messze sodródott, hogy szülei egymaguk nem tudtak bemenni érte. A család azonnal szólt a helyi vízimentőknek, akik épségben kihozták a kislányt. A szülőknek hatalmas szerencséjük volt, hiszen figyelmetlenségük tragédiával is végződhetett volna.  

1 kilométerre a szárazföldtől hánykolódott a tengeren a kisbaba -

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése