Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. április 10., kedd

Szigorú szülők és az ő hülye szabályaik

Szigorú szülők és az ő hülye szabályaik

Következetesség ide vagy oda, vannak szülők, akik olyan hajmeresztő feladatokkal és szabályokkal igyekeznek rendre tanítani a gyerekeiket, hogy az valami elképesztő. Vajon mire gondolhat például az a szülő, aki száműzi a puzzle-t és a legót otthonról, nehogy már kupit csináljanak vele a kölykök?
detés
Kislánykoromban, miután kitört a nyári szünet, vagy a vidéki nagyszüleimnél nyaraltam (ez tette ki a rövidebb időt), vagy odahaza töltöttem az időt. Mivel a város szélén laktunk – már majdnem vidéken –, kellően nyugis volt a környék ahhoz, hogy a szüleim már kisiskolásként is nyugodt szívvel elengedjenek egyedül a barátnőmékhez, akiknek igazi mesevilág kertjük volt, hatalmas meggyfákkal, egy benne parkoló lakókocsival és egy gyönyörűséges német juhász kutyával, ami sok-sok játék lehetőségét jelentette nekünk. Aztán ha kedvünk támadt egy kicsit csavarogni, volt klassz játszótér a közelben, tollaspálya és kőhajításnyira a Duna-part, úgyhogy mondhatom, mi sosem unatkoztunk gyerekként.
Hiába, apám nem akarta, hogy elkanászodjak, és jó korán megtanított arra, hogy akkor lesz nyugodt és boldog életem, ha a szabályait betartom, és a hűtőben tárolom a kenyeret – amitől ugyan undorító íze és állaga lesz, de legalább sokáig eláll –, és mindennap gondosan felhúzom a lakásban található csillió darab órát. Ja, és még véletlenül sem vetemedek arra, hogy gombokkal lefelé rakjam le a távirányítót. Ha pedig elmentem valahova, kínosan ügyelnem kellett rá, hogy pontosan érkezzek haza, különben nem álltam meg előtte. Egyetlen alkalomra emlékszem, amikor 5 percet késtem. Úgy lekapott a tíz körmömről, hogy csak lestem. Hogy a jutalmam utána egy hét kijárási tilalom volt, azon nem is lepődtem meg.
De ez mind semmi a most következő sztorikhoz képest. Vannak szülők, akik aztán tényleg nem érzik, hol van az észszerűség határa, amikor a gyerekeik kordában tartásáról van szó. Téma ez most a Reddit-felhasználók körében is, ahol hajmeresztő sztorikat írnak le a felhasználók a szüleik szigorú és sokszor tök fölösleges szabályairól, amikhez gyerekként alkalmazkodniuk kellett. Hoztunk is ezekből pár gyöngyszemet. #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése