Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. január 3., péntek

Az első szex fontossága

Az első szex fontossága

Lehet, hogy nem így gondolod, de az első alkalommal szerzett tapasztalatok, élmények és érzések mind-mind döntő szerepet játszanak a további szexuális élet során is. A szexuális felvilágosítás ma már nem intim téma, hanem szerves része a biológiai tanulmányoknak, ezért nyugodtan kezdeményezz beszélgetést erről a témáról.

Sokat megtudhatsz tehát már a suliban is a szexről, ám mégis érdemes egy kicsit utánajárni annak, hogy kivel, mikor, illetve milyen alkalommal érdemes elveszteni szüzességet.

Csak lassan, stressz nélkül!

Felmérések szerint sokkal több az olyan első alkalom, ami spontán, sok esetben komoly érzelmi háttér megléte nélkül történik. Pedig fontosabb a szerelem, mint elsőre hinné az ember. Tény, hogy a szerelmes párok sokkal közvetlenebbek egymással. Sok probléma megelőzhető, ha éreztek valamit egymás iránt, és így létesítetek szexuális kapcsolatot, így például megelőzhetitek a merevedési zavart, ami nem tévesztendő össze az impotenciával, az előbbi ugyanis csak az aggódás miatt lép fel.
Az első alkalommal gyakori a stressz, ami merevedési problémákhoz vezet. Ez persze még nagyobb stresszhelyzetet okoz, és így egy ördögi kör keletkezik.
Az első alkalomra még a szerelmi párkapcsolatokban is szükséges a kellő felkészülés, lelkileg és testileg egyaránt. Ilyen esetekben kimondottan ajánlott az előjáték, ami kellőképp előkészít testileg.

Nem mindegy, mikor és kivel!

Fontos ezen kívül a kellő érettség, hiszen hiába ért már meg valaki testileg, ha lelkileg még nincs felkészülve arra, ami történni fog vele. Több kutatás kimutatta, hogy a fiatalok közt egyre több a túl korai szexuális együttlét. Ezeket gyakran illúziók, remények és irreális elvárások előzik meg, ami miatt az első alkalom nem azt eredményezi, amire számított az ember, vagyis csalódást okoz.
Ezek kihatnak a későbbi szexuális életre is, hiszen az első aktusnak igen meghatározó szerepe van abban, hogy egy egyén miként gondol magára a szexuális együttlétre, a saját szerepére és az aktushoz kötődő érzéseire. Egy rossz élményként megélt első szeretkezés kihathat akár hosszútávon is. Emiatt is igen fontos az első partner felelős megválasztása.
Vannak olyanok, akik az első szex rossz élményét meg nem történt dologként kezelik, ám ezt ilyen könnyen nem lehet letudni. Hiába próbálja valaki ezeket elfelejteni, az ilyen kellemetlen események berögzülnek és hosszú ideig meghatározóak maradnak.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése