Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. január 4., szombat

Kóros nyálfolyás gyereknél?

 • Kóros nyálfolyás gyereknél?

  nyálfolyás egy 3 évesnél? Csecsemőkora óta folyamatosan kórosan sokat nyálzik, eleinte a fogzásra gondoltunk, de már egy éve kijött az összes tejfoga, és még mindig dől a nyál a szájából. Előke kell elé vagy váltás ruhával indulunk el mindenhova. Mit lehet ezzel tenni, ez már mindig így lesz? Köszönöm válaszát előre is! Egy aggódó anyuka.

  Dr. Molnár Anna válasza a nyálfolyás témában

  Kedves Édesanya! Leírásából pontosan nem derül ki, hogy mit jelent ez a mennyiség, hogy „dől a nyál” a gyermeke szájából! Gyermekeknél az ajak és -szájpad anatómiai eltérése, az orr-illetve garatmandulák túltengése, nagy nyelv, mentális retardáció (szellemi elmaradás) vagy rossz szokás esetén előforduló nyitott száj miatt, valamint nyelészavar (általában megelőző idegrendszeri károsodás, idegbénulás esetén), izomgyengeség, bizonyos gyógyszerek szedése miatt, illetve ritka esetben szervi eltérés nélkül – „idiopathiásan” előfordulhat kóros és nagyobb mennyiségű nyálfolyás. Amennyiben ez gyermeke napjait zavaró mértékben befolyásolja és eddig ezzel kapcsolatban nem fordultak orvoshoz, javaslom gyermekgyógyász, fül-orr-gégész illetve fogorvos felkeresését!
  Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
  Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
  gyermekgyógyász Itt kérdezhet

  Kérdés: 2010. augusztus 13., 08:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 10:44
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése