Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. január 5., vasárnap


Hogyan fejleszthető a humorérzék?
"Ahol a humor okozza a gonoszt, az az, aki az elmével szerencsétlen," mondja a népszerű mondás. Valóban, amikor olyan emberekkel találkozunk, akik nem értik a vicceket, és nem tudják, hogyan viccelődjenek a hibáikról, tényleg meglepődünk. Hogyan lehet túlélni az élet minden problémáját humorérzék nélkül? Végtére is, egy mosoly ad felvilágosítást a vidámságra, felemeli a hangulatot és segít leküzdeni a nehézségeket. Ráadásul régóta bebizonyosodik, hogy a meghosszabbított nevetés 5 percig meghosszabbítja az életünket. Képzeld csak el, ha minden nap nevetsz, mi vagyunk a hosszú májok! De nem mindig lehet mosolyogni és nevetni, és a humorérzék hiánya gyakran vezet ebbe, és ez súlyos problémákat vet fel az életben és a betegségben.
Mi a humor?
A filológia szakemberei meghatározzák a humort, mint egy személy azon képességét, hogy bizonyos jelenségekre figyeljenek és azok középpontjában álljanak, pontosabban nem rájuk, hanem inkább komikus vonatkozásaira. A viccek megfogalmazásakor egy személy kognitív t
ulajdonságai vesznek részt. Képesnek kell lennie látni bizonyos ellentmondásokat a körülötte lévő világban. A humor olyan kifejezés vagy cselekvés, amely mosolyt, nevetést okoz.Úgy vélik, hogy egy finom humorérzék benne rejlik azokban, akik tudják, hogyan viccelődnek és rosszindulatúak. Ellenkező esetben lesz szarkazmus.
A szó eredetének története messze az ősi időkig terjed. Aztán az orvostudományban a temperamentumfajtákat másképp nevezték, attól függően, hogy melyik folyadék "túlsúlyban van" az emberi testben. Az ókori görög tudósok négy típusát különböztették meg: a vér, a nyirok és a kétféle epe. Együtt, ezeket a folyadékokat egy bizonyos arányban "humornak" nevezték. Ez az arány volt meghatározó tényező az emberi egészség állapotában és egészségi állapotában.
Humoros típusok
Ennek az érzésnek számos típusa van. A humor különböző hatást gyakorol a megcélzott személyre és arra, akinek van.
  • Irony - a hangszóró valódi gondja hordozható vagy ütköző szavak mögött rejlik.
  • wit - kifinomult viccnek, élességnek, lelkes hozzáállást jelent a helyzethez, képes megkülönböztetni attól, hogy nevetséges.
  • Az szarkóma egy gúnyolódás, amely feltárja a személy helyzetének vagy jellegének hiányosságait.Éles és könyörtelen.
  • Az szatíra többet használ az irodalomban, a művészetben. A lényege, hogy valami komikus, a kitéve és a nevetségessé a negatív jelenségek a társadalomban.
  • Puns - ez a technika is gyakori az irodalmi tevékenységekben. Ez a szóhasználat olyan szavak szövegében történik, amelyek a jelentésben eltérőek, de hasonlóak a kiejtésben.
  • Anecdote - egy vicces történet. Fiktív és valós lehet. A fő hangsúly az, hogy a lezárás teljesen kiszámíthatatlan, meglepetés hatása, ami nevetést okoz.
  • Az paródiája az utánzáson alapuló módosított munka vagy viselkedés, ugyanakkor hangsúlyozza ennek a jelenségnek a sajátosságait, az embert, aki mosolyt vagy nevetést okoz az olvasókban és a nézőkben.
Mindezek a humoros típusok jelentősen különböznek egymástól. De egy dolog egyesíti őket - a nevetés vagy az emberek mosolya, akik részt vesznek egy humoros helyzetben.
Személyes tulajdonságok, amelyek segítenek vicceket viccelni és megérteni
Az ember kreativitása soha nem árt neki. Tudja, hogyan kell a helyzetet nem úgy, mint mindenki más, de saját módján. Azok az emberek, akik megszokni kezdik mindent, hogy alaposan tanulmányozzák az összes mintát és jellegzetességet, különböznek a kreatív gondolkodástól. Képesek elvonulni az általánosan elfogadott mintáktól, a társadalmi sztereotípiáktól és hagyományoktól.
Ha őszinte és igaz, tudod, hogyan lehet megkülönböztetni az őszinteséget a képmutatástól, az igazságtól, a bölcsességtől a ostobaságtól. Ezek a képességek kiváló humorérzettel jönnek létre. Lehetővé teszik egy személy számára, hogy megfelelően értékelje a viselkedésüket, képes legyen nevetni hibáikra és abszurd helyzetekre az életben.
A mások véleményétől való függetlenség és a szavak és magatartás bátorsága jól befolyásolja a humorérzék kialakulását. Az erő és a bátorság segít abban, hogy valaki időben kifejtse véleményét. A függő emberek saját csapdájukba esnek. Attól félnek, hogy elkapják a másikikat a viccük miatt, megtanulják, hogy ne vegyenek észre vicces pillanatokat, és akkor sem tudnak nevetni semmit. A humor nélküli ember nem látja és hangsúlyozza a vicces pillanatokat az ő megjegyzéseivel.
A megfelelő önbecsülés és az önállóság lehetővé teszi Önnek, hogy önmagán is nevetni tudjon, bármilyen belső kényelmetlenség nélkül. Az a személy, aki magabiztos magában, önmagában viccelődik, és a méltóság érzését megfelelő szinten tartja. Ha az egyén nem alakítja ki a humorérzéket, felhalmozza az agresszivitást és a haragot az ember felé, aki trükköt játszott rajta.
Melyik embernek nehéz a humor?
Mint mindenki tudja, nem mindenki viccelődik és nevetni vékony és vicces. Ennek okai vannak. Számos olyan tulajdonság van, amelyek megakadályozzák az embereket a viccek megfelelő megfigyelésében, a nevetésben és a humorban.
  • emberek, akik nem rendelkeznek saját véleményét, akik sztereotip gondolkodás, néha viccel, de ezek a kifejezések vagy intézkedések nem okoznak másoknak valódi nevetés. Másoknak hülyének vagy laposnak tűnnek.
  • Az intelligencia alacsony szintje nem teszi lehetővé az emberek számára, hogy érdekes és finoman észrevegyék az élet ellentmondásait, amelyek felett nevethetnek. Egyszerűen nem látják az ilyen jelenségeket.
  • az ember, aki a „kanyar”, függ a másiktól, nem tud vicceket, mert a hamisságot a szavait és tetteit. Az ilyen emberek nehezen tudják megérteni a humorérzék fejlesztését, mert nincsenek belső szabadságuk.
  • félénk emberek félnek, hogy kifejezzék a saját véleményét, hogy folyamatosan a félelem, hogy a fogságban, így nincs ideje, hogy vicc.
  • Kemény, hogy egy büszke vagy bizonytalan személy viccelődik és nevetni fog a hibáin. Az ilyen embereket a harag érzései fogyasztják. Az elégedetlen magatartás nem teszi lehetővé számukra, hogy észrevegyék a hibáikat, és még jobban szórakoztassák őket.
Egy csodálatos humorérzék alakul ki azokban az emberekben, akik személyes tulajdonságaikon dolgoznak, és megváltoztatják magatartásukat.
Humorérzékenység fontossága
Az ember nem mindig próbálkozhat maszkban.Életünk megkívánja, hogy illeszkedjünk a szerep viselkedéséhez. Például egy tanár nem tudott dolgozni nemezelt csizmában, hajthatatlan hajjal, és kifejezni magát, mint egy gyermekcipőt. Továbbá, a gyermek nem jogosult éves korában a szülők tanítani az élet, és hívja őket, valamint az anya nincs joga alapján a gyermek iszik alkoholt, és nem vigyáz rá.Ezek általánosan elfogadott normák, kivételek, amelyek sajnos léteznek.
Minden szerepünk különböző módon sürget minket. Egyidejűleg több feladatot is végezhetünk egyszerre( fiú, apa, munkavállaló, testvér, lány, anya vagy tanár, alárendelt, alkalmazott stb.).A szerepükben változik, és mindent tökéletesen megpróbálnak, erkölcstelenül fáradozunk. Ezért értékeljük a társadalmat, ahol maradhatunk: nevetve szívből, nem félünk a félreértésektől, néhány rosszul megfontolt cselekedettel. A humorérzék segít felszabadítani magad. Egy nyitott személy több figyelmet vonz, másokkal érthetővé válik, együtt akarnak vele lépni.
Humor és pszichológia
A lélek tudománya - a pszichológia - olyan ember struktúráit, akik tudják, hogyan tréfálnak és megértik a vicceket. A pszichológusok régóta észrevették, hogy nincs olyan univerzális mondat, amely ugyanazt a nevetést okozhatja különböző emberekben. A szlávok gyakran nem értik az amerikai humort, és fordítva. Még egy kommunikációs kör képviselői között is nehéz mindenki nevetni. A vicc észlelését befolyásolja egy személy belső állapota és egy adott földrajzi vagy korcsoporthoz való tartozása. Humoros humorérzék azok körében, akik még mindig sokszínű társadalmi csoportot nevetnek.
A kulturális környezet is fontos. Nagyon befolyásolja a humor észlelését. Itt a jelentés az emberek, a szakma, az oktatás színvonala és még sok más. A komikus korcsoportok nagyon különböznek a komikus megítélésükben. A tizenévesek nem értik meg az idősek humorát, és fordítva. E különbségek miatt nehéz megítélni, hogy vicces vicc vagy sem. Fontos, hogy eléri a végső eredményt: megszünteti a vállalati helyzetet, vagy kis mértékben zavarja az ügyek és stresszek napi elnyomását.
Tudjuk, hogyan lehet viccelni a születéskor?
Hiba lenne feltételezni, hogy az embernek születése óta van humorérzéke. Az egész életen át fejlődik. Minden ember, ha kívánja, híressé válhat, a vállalat lelke, de ez sok erőfeszítést igényel. Mint a személyiségjegyek, a humorérzék bizonyos genetikai hajlamú.A készségek kialakításának folyamatában ez az érzésnek is fejlődnie és javulnia kell. A legjobb feltétel ennek az egészséges humoros légkör a családban. Ez nem a szomorúságról szól, hanem arról a ironikus attitűdről, amely a szülők környező valóságához vezet, akik humorérzéküket közvetítik a gyerekeknek. Egy olyan gyermek, aki ilyen családban nőtt fel, viccelődik és szórakozik az emberekkel. Ez még a személy kifejezett félénkségével és szerénységével is megtörténik. Néha a humor lehet védekező reakció nehéz helyzetre.
Humorérzék fejlesztése
A humorérzék kialakulása kis dolgokkal kezdődhet. Próbáljon körülnézni, megfigyelni, mi körülveszi, tanulni látni. Például a megjelenés abbahagyhatja a logikátlan bejelentést. Sokan azzal a ténnyel kezdik, hogy a gyermekek érdekes viselkedésére összpontosítanak. A csecsemők spontának, még mindig nem tudnak hazudni és elmondani. Játékaink gyakran imitálják a felnőtteket - a szülőket, a szomszédokat, a család barátait. Nézd meg a gyerekeket, és biztosan látni fogod a játékban néhány komikus jelenetet a felnőttek valós életéből. Még azok is, akik nem túl tehetségesek a humorérzékkel szembeni hajlandósággal, fejleszthetik, bár bizonyos erőfeszítésekkel.
Tanulj meg nevetni a kis dolgokkal
"Hogyan alakítsunk ki egy humorérzéket?" - kérdezel. Ez egy olyan folyamat, amely nem tolerálja a lustaságot és a monotónia, és időbe telik. Először meg kell tanulnod észrevenni a kis dolgokat. Például, nézz az égre: ott madarak repülnek egy csomagot, és az egyik körül köröznek.Úgy tűnik, mi a baj ezzel?És mégis egy mosoly jelenhet meg az arcán, ha látja a törvény megsértését. Sok ilyen példa van. Valahol a főnök viselkedése ellentétes elvével, otthon, saját családja furcsa. Fontos, hogy ezeken a kis dolgokon éljünk, és adjuk magunknak az érzést és érzelmeket.
A vicc vicc, vagy kövesse a szavaidat?
Kétségtelen, hogy ez szükséges! Végtére is, a viccek néha más személy cselekvéseire és jellemzőire utalnak. Fontos, hogy ne sérüljön a fájdalmas folt, és ne sértse meg. Nem mindenki fogja megérteni a viccet magáról, még akkor is, ha pozitív módon fejezik ki. Először gyakorolhatod magadat, észreveheted a komikus pillanatokat és a földdel simogathatod. Ez segíteni fog a jó nevetésnek, a cselekvéseknek - az ember és az emberek - ironikus megítélésében, és bizalmat ad a minőségi viccek kialakításának folyamatában. De ne menjen túl messzire őket megfékezni mondások, humoros, mert a remekművek születtek, nyugodt és magabiztos állam, így néha meg kell teret ad szót.
Játékok és műhelyek
segítséget azok számára, akik szeretnék fejleszteni a humora, de nem teszik ezt, vannak speciális pszichológiai képzést. Különböző irányok, de ugyanolyan előnyökkel járnak ezen érzés kialakulásában.
A pszichológiai technikák mellett vannak mások is. Ennek az érzésnek a kifejlesztése kiváló módja a KVN-ben való megtekintés, részvétel vagy részvétel. Ez a játék tele van különféle viccekkel. Ne habozzon felírni a kívánt kifejezéseket. Ezután felhasználhatók az életben.
Hol van a legjobb módja a viccnek?
Ahhoz, hogy megismerhesse a viccet, először választania kell egy ismerős társaságot. Meg kell értenie azokat az embereket, akik, ha nem sikerülnek, nem fogják megalázni vagy nevetségessé tenni. Egy idő után a vicceket kipróbálhatjuk egy olyan társaságban, amelyet már a humoros emberek tapasztaltak. Ha észreveszi, hogy megértett és elismert( és elég van mosolyog), sikerült nevetni őket, büszkeség van.
A legjobb, ha viccet csinálsz egy szórakoztató cégnél. Lehet bármilyen ünnep, ahol mindenki jó hangulatban járt, például születésnap, újév vagy bármelyik fél.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése