Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. szeptember 15., hétfő

EMLÉKEZEM BARÁTOMRA DEHEL GÁBOR SZINMŰVÉSZRE

EGY FELEJTHETETLEN BARÁTI LEVÁLVÁLTÁS EMLÉKÉVEL BÚCSÚZOM  AZ ERDÉLYI MEGYAR SZINJÁTSZÁS NAGY ALAKJÁTÓL DEHEL GÁBORTÓL..



Személyes és intim a tartalom. De az érzelem és a gondolatvilág nagyszerűsége,megengedi hogy túllépjek ezeken a korlátokon,még ebben az előítéleteken bővelkedő világban is. Leírjam azt az érzésvilágot ami közöttünk szatmári barátok között létezett mindmáig amíg el nem távoztál közülünk, és ami az urnákig is elkísér bennünket

IME A KÉT LEVÉL TARTALMA

. Kedves Béla!
Rábukkantam, majd hajnali négy óráig olvastam életrajzi írásodat. Emlékek áradatát fakasztotta...
Ha részletezném,Te is hajnalig olvashatnád levelem...
Ime, a példa - a ritka, a nagyszerű -, hogyan lehet szülőföldön, mi több, szülővárosban rendkívüli életművet építeni, többszörösen sajátos-hátrányos körülmények között - ha az ISKOLA, a CSALÁD ( a gének) működésbe hozzák az értékteremtés kényszerét.
Hajnali álmaimba Szatmáron jártam, csikasz koromban... Képek villantak szeszélyesen: Vakító napfényben, vakító kék ég alatt battyogtam Gimnáziumunktól haza, a Hunyadi utcába... Találkára vártam a Villanyóra alatt... Csólentet ettem a Tivoliban Rög József tanár úrral, és Tojás húzta a Hallgatót... De átmentem a Vashídon is, horgászni a túloldali hídlábnál... Antal Péter tanár úr letolt, mert korcsolyával cipőimen ültem az órán (felkötöttem a Hudorát,hogy szünetbe ne vesztegessem az időt)...
Feleségem aggódott:Milyen sokáig alszom?!... Időnként belesett,mert beszéltem álmaiban. De nem riasztott, mert nem pöröltem - mint máskor -, hanem mosolyogtam - mint ritkán.
Folytatom a Bauer-kúrát.
Köszönöm, Doktor Úr!
baráti ölelés, és minden...
Dehel Gábor.


KEDVES GÁBOR

Ennyi öröm egy csomóba,ilyen meleg baráti kézfogás és ölelés csak szerető,igaz emberi érzésvilágban létezik. Elismerő soraid hozzásegítenek ahhoz hogy utoljára még megkapaszkodjak ebben a rohadt,öntörvényű világban. Igy még senki nem törölte le életem munkájának ,verítékét a homlokomról. Mi a –végváriak itt szülőföldünkön vágyunk egy kis simogatásra és főként a véreinktől egy elismerő szóra. Te egy mondatban fogalmaztad meg egész létem tartalmát és értelmét. Keresztes sorsunkat- csak Mi tudjuk ilyen mély emberi bensőséggel megfogalmazni,és szavakba önteni.
Köszönöm és ölellek
Béla
SZATMÁRNÉMETI-2O11-MÁRCIUS 15-ÉN-!!!!!

ITÉLJEN AZ ÚR A BECSŐLETED TISZTESSÉGÉVEL AMI FÖLDI LÉTED MINDEN MOZZANATÁT KISÉRTE.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése