Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. szeptember 9., kedd

MEGEMLÉKEZÉS A PÁPAI PÁRIZ FERENC ALAPITVÁNY ALAPITÁSÁNAK 15-DIK ÉVFORDULÓJÁRÓL.

MEGEMLÉKEZÉS A PÁPAI PÁRIZ FERENC ALAPITVÁNY LÉTREHOZÁSÁNAK 15-DIK ÉVFORDULÓJÁRA.
AZ IDEI DIJÁTADÁSI ÜNNEPSÉG

SZÉKELYUDVARHELY 2014 SZEPTEMBER 10-ÉN.

A magyar államiság 1000-ik évfordulója alkalmából, 2000 februárjában létrehozták a Pápai Páriz Ferenc Alapítványt, Erdély hírneves orvostudósa emlékének megörökítésére. Az Alapítvány céljai között szerepel az a szándék, hogy segítséget nyújtsunk az orvosok, gyógyszerészek folyamatos szakmai továbbképzéséhez, továbbá, hogy évente díjazzuk az elismerés jeléül azokat az orvosokat, gyógyszerészeket akik kiváló szakmai és tudományos tevékenységet fejtettek ki. Ennek érdekében Pápai Páriz Ferenc Emlékérmet és kísérő oklevelet létesítettünk, melynek kiosztására (évente l-3 díj) az EME Orvostudományi és Gyógyszerészeti Szakosztály éves tudományos ülésszakán kerül sor.”
Meghívót kaptam erre a megemlékezésre az eddigi 30 díjazottal együtt,azokkal akik Erdély, országában istápolták véreiket hosszú évtizedeken át a végváriak tisztességével. Többségükben hírneves nagytisztességű gyógyítókról van szó egy egész életet betöltő alkotó munka hátterével./egyetemi rektorok,akadémikusok,professzor emerituszok, klinikákat vezető professzorok,profeszorok,különböző tudományágakban ténykedő tudósok,egyetemi oktatók és köztük mi is néhányan parlagi gyógyítók de elismert tudományos és kutató ténykedéssel. Szülőföldem Szatmár megye hírnevét viszem erre a megemlékezésre mint díjazott.

Éltes korral és sok nyavalyával a tarisznyámba de “El kell mennem addig a házig” ahogy Páskándi Géza írta egyik versében,mert itt kaptam meg életem alkotó munkájának a tisztességét és rangját
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése