Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. szeptember 29., hétfő

KELOIDOK GYERMEKEKNÉL -KÉPEKBEN

Keloidok

A keloidok sima, fénylő, bőrszínű, kiemelkedő, a rostos kötőszövet túltengésével járó növedékek, amelyek sérülések,GYERMEKEKNÉL ÉGÉSEK,FORRÁZÁSOK vagy sebészi beavatkozások helyein alakulnak ki.
A keloidok a gyógyuló sebben kialakuló hegszövet túlzott mértékű felszaporodását jelentik. A sérülések után hónapokkal is megjelenhetnek. A bőr felszínéből akár 0,5 cm-rel is kiemelkedhetnek. Bármilyen hegszövetben kialakulhatnak, még a súlyos akne következményei is lehetnek. Fekete bőrűeken jóval gyakoribbak, mint fehéreken; jellemzően a mellkason, a vállakon, a háton, és néha az arcon vagy a fülkagylón fejlődnek ki. Nem fájdalmasak, de viszkethetnek, vagy érintésre érzékenyek lehetnek.
A keloidok alig reagálnak a kezelésre, de az elváltozásba havonta adott kortikoszteroid injekciók hatására némileg lelapulhatnak. Az orvos megpróbálhatja sebészi vagy lézeres eltávolításukat, amelyet kortikoszteroid-injekciózás követ, de gyakran újabbak jelennek meg a kezelés által létrehozott hegekben. Egyes orvosok szilikon tapaszokkal kezelik a keloidot, amivel mérsékelt sikerrel lelapíthatóak.

IKONOGRÁFIA

1-



2-



3-



4-



5-



6-



7-




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése