Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. február 9., kedd

A TÁRSADALOM MEGBECSÜLÉSÉT AZ ORVOSNAK KELL KIÉRDEMELNI..

Az orvos méltányolása,megbecsülése mindig őszinte törekvése volt a történelem folyamán az emberiségnek. Bármikor egy különös és egyedülálló helyet biztosított a társadalomban az orvosnak. Az orvos ismerheti az embernek azt az intim fizikai és lelki állapotát ami a bizalomnak és –orvosi titoktartásnak a lényege. Ezért az orvos nem lehet közömbös a közvélemény számára.
A közvélemény lépésről-lépésre követi az életét,a figyelem középpontjában tartja. Szigorú tisztánlátással besorolja rövid időn belül szakmailag,emberi magatartás,erkölcsi érték szempontjából. Erre a társadalmi értékmérőre odafigyelésre minden magára valamit adó orvos vigyázzon.
Ez a megbecsülés egy élet munkáján és törekvésein keresztül születik meg.
Ez a feltétel bennünk tudatosult és sokan így is élünk. De azt a tényt feltétlenül kell jeleznünk hogy van egy olyan tendencia ami elitélendően alábecsüli hivatásunk történelmileg jogos tisztességét. Hosszú éveken át a mindenkori hatalmak a társadalmak minden nyomorát az egészségügyre ruházta. Nézzük meg kórházainkat,azoknak anyagi ellátásának állapotát, a gyógyszer ellátást stb. Nem véletlen hogy a hatalmak magatartása űzi el minden nap gyógyítóinkat oda ahol a megbecsülésünk történelmileg örökértékű marad és nem konjunkturális politikai hatalmak döntenek sorsunkról
.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése