Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. január 22., kedd

Az IQ értékek színvonala

Az IQ értékek színvonalai

Az emberek, akiknek az IQ értéke magasabb, mint 140 nagyon jó feltevéseik vannak a alkotó munkában és kijelölik a többieknek az ismeret irányát. Az IQ értékeit 131 és 140 között a népességnek 3% képviseli. Kivételesen magas IQ értékről van szó.

Az IQ értéke 140 fölött

Az emberek,akiknek az IQ értéke magasabb mint 140,nagyon jó feltevéseik vannak az alkotó munkában és kijelölik a többieknek az ismeret irányát. Géniuszok az adott időszakban, kitalálnak új műveleteket és új műszereket . Ezek az emberek a népesség 0,2% képviselik. Az ismerős személyiségek közül ezt az értéket eléri Bill Gates, vagy  Stephen Hawking.
 

Az IQ értékei 131 és 140 között

Az IQ értékeit 131 és 140 között a népességnek 3% képviseli. Kivételesen magas  IQ értékről van szó. Az emberek ezekkel az értékekkel jó menedzserek, vagy szakértők a megadott szakmában, ugyanúgy jó kutatók és tudósok. Például a kaliforniai kormányzó és volt színész Arnold Schwarzenegger,vagy  Nicol Kidman színésznőnek van IQ -ja ebben az értékben.
 

Az IQ értékei 121 és 130 között

Az értéket 121 és 130 között átlagon felülinek tartják. Az egyének ezekkel az értékekkel könnyen elvégzik a főiskolát és a menedzseri,vagy alkotó területen elérhetik a kiváló eredményeket. A népesség  6%-át ez a csoport képviseli.
 

Az IQ értékei 111 és 120 között

Átlag feletti inteligenciáról van szó. A főiskola ezeknek az egyéneknek nem csinál problémát és elvégzik probléma nélkül. Ha az egyén dolgos,elérheti a különleges munkahelyet a munka piacon. A népesség között találhatunk kb.12% embert ezekkel az  IQ értékekkel.
 

Az IQ értékei 101 és 110 között

Az IQ lemért értékei 101 és110 között magas átlagnak számít. Az egyén ezekkel az  értékekkel a főiskolát csak problémákkal tanulja ki, de ha következetes és szorgos elérheti a különleges munkahelyet is. Ez a csoport képviseli a népesség 25%-át.
 

Az IQ értékei 91 és 100 között

A lemért  IQ értékeket 91 és 100 között átlagos inteligenciának tartjuk, amely a népességnek kb.  25%-át érinti. Az egyének ezekkel az értékekkel probléma nélkül leteszik az éretségi vizsgát és a közép menedzsmentben dolgoznak.
 

Az IQ értékei 81 és 90 között

Az emberek akiknek az IQ értékei 81 és 90 között van képesek kitanulni az alapiskolát és jól elhelyezkedni a kézzel végzett foglalkozásokban és tevékenységekben. Gyenge,átlagon aluli inteligenciáról van szó. A népesség 10%-át érint.
 

Az IQ értékei 71 és 80 között

Alacsonyabb fokú mentális retardációról van szó. Az egyének ezekkel az értékekkel nehezen bírkóznak meg az alapiskolában, de a kisegítő iskolákban kitanulnak probléma nélkül. A népesség 10%-át képviselik.
 

Az IQ értékei 51 és 70 között

Az egyének 51 és 70 IQ értékekkel megbírkóznak a kisegítő iskolával, ha valaki időt és erőt szán rájuk. Képesek saját magukkal törődni, megbírkóznak a mindennapi teendővel. Könnyű mentális retardációról(debilitás)van szó. A népességben  7% találhatjuk.
 

Az IQ értékei 21 és 50 között

Közepes mentális retardációról (imbecilitás)van szó. Az egyének ezekkel az értékekkel nehezen taníthatók, de képesek saját magukkal törődni és egyedül élni. A népesség között 2% találhatunk ezekből az egyénekből.
 

Az IQ értéke 20-ig

Nehéz mentális retardációról (idióta) van szó. Az ilyen egyén nem művelhető és  nevelhető. Gyakran a mások segítségére szorul, nem képes saját magával törődni, gyakran a saját maga világában él és a külvilágot nem észleli. A népesség 0,2%-át érint.
 

IQ tesztek

Született inteligenciaTeszteljék le saját született inteligencia nagyságukat az...
Numerikus intelligenciaA numerikus intelligencia tesztelése elsősorban a számokkal...
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése