Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. július 22., vasárnap

AZ ARA BOK MIÉRT NEM ESZIK A DISZNÓHÚST??


AZ ARABOK MIÉRT NEM ESZNEK DISZNÓHUST

Mert az iszlám tiltja.

Amúgy meg valószínűleg meg a zsidóktól vették át, amikor még kis helyi szekta voltak, és Mohamed próbált engedményeket tenni a zsidóknak, hátha áttérnek ők is, és így az iszlámba is bekerültek bizonyos étkezési szabályok.

A zsidók meg azért nem eszik, mert az ő vallásuk is tiltja.

 Egészségügyi oka lehetett a vallási előírásnak (mint elég sok zsidó vallási előírásnak), a disznóhús alapból sem a legegészségesebb dolog (állítják a hozzáértők), azon az égövön meg hatványozottan igaz ez.
Nem az arabok nem esznek, hanem a muzulmánok.
Az már csak egy mellékes körülmény, hogy az arabok 99%-a muzulmán.

A régi időkben, amikor a vallási téziseket kidolgozták, még nem lehetett a meleg, sivatagos területeken tartósítani a disznóhúst, ami hamar tönkrement és betegségeket terjesztett.
Ezért kijelentették, hogy tisztátalan és nem szabad megenni (egyáltalán).

Mustafa válasza:

Nem a romlandóság miatt, hanem a disznó mindenevő, vagyis valóban disznó.
-Tisztátalan, mert dögöt is eszik. Disznó dögöt is. Csatatereken embert is ettek azokban az időkben, szabadon tartották őket. Nem eléggé hőkezelve nem ajánlatos enni ma sem. Trichinelózis miatt, aujeszki kór miatt.

-ÉRVELÉSEK-


1. A disznó egy valódi hulladékevő
2. Bármit megeszik, beleértve a vizeletet, ürüléket, piszkot, rothadó állatok húsát, férgeket, korhadó növényeket
3. Kieszik más disznók, vagy állatok rákos daganatait
4. A disznó húsa és zsírja, magába szívja a mérgeket akár a szivacs
5. Az ő húsuk 30-szor mérgezőbb a marha és őzhúsnál
6. Amikor a marhahúst és az őzhúst elfogyasztjuk, a hús emésztése 8-9 órába telik, kevés méreganyagot tartalmaz. Ezeket a méreganyagokat pedig, mihelyst a szervezetünkbe kerülnek, a máj leszűri.
- De amikor a disznóhús kerül elfogyasztásra, a húsának az emésztése csak 4 órába telik és ezáltal rövid időn belül magasabb szintű méreganyagok épülnek be a szervezetünkbe.
7. Ellentétben más emlősökkel, a disznó nem izzad, és nem verítékezik. Az izzadás lényege hogy a méreganyagokat, kiszűrje, eltávolítsa a szervezetből. Mivel a disznó nem izzad, a méreganyagok a szervezetében maradnak és a húsában.
8. A sertés annyira mérgező, hogy csak nehezen lehet méreggel megölni.
9. A farmerek gyakran terelik a disznókat a csörgőkígyó fészkébe, mert a disznók megeszik a kígyókat, és ha a kígyó megmarja őket a méreg semmilyen hatással nem lesz rájuk.
10. Amikor a disznót megölik, a férgek és rovarok rettentő gyorsan megjelennek a húsán, sokkal gyorsabban, mint bármely más állat húsán. Néhány nap alatt, a disznó húsa tele lesz férgekkel.
11. A disznó testében tucatnyi parazita található olyanok, mint a métely(élősködő bélféreg), galandféreg, kukac. Nincs olyan biztonságos hőmérséklet, amellyel ha megsütjük a disznóhúst, elpusztíthatnánk a férgek tojásait, cisztáit. Azok biztonságban megmaradnak a húsban. A disznóhúsban kétszer annyi zsír található, mint a marhahúsban.
12. 3 uncia( 0,1 kilogramm)T-bone steak(malackaraj) 8,5 gramm zsírt tartalmaz. 3 uncia disznó hússzelet 18 gramm zsírt tartalmaz. 3 uncia marha borda 11,1 gramm zsírt tartalmaz. 3 uncia sovány sertéskaraj 23, 2 gramm zsírt tartalmaz.
13. A tehénnek összetett emésztő rendszere van, négy gyomorral. Így is több mint 24 órába telik megemésztenie a vegetáriánus diétáját amíg az étel teljesen megtisztul a méreganyagoktól. Ezzel ellentétben, a disznónak egy gyomorral, csak 4 órába telik megemészteni a mocskos diétáját ami ezért gyorsan az összes méreganyagával együtt a húsába kerül.
14. A disznó 30-féle olyan betegséget szállít magában, melyet az ember könnyen elkaphat.
15. A disznó bélférgei mikroszkopikus méretűek, és egyszeri lenyelésükkel befészkelik magukat a beleinkbe, izmainkba, a gerincagyba vagy az agyba. Ezt eredményezi a trichinosis betegsége.
-Tünetei a fejfájás, láz, izomfájdalmak, duzzadt szemek vagy akár fájdalmas légzés. A tünetek néha hiányosak, de amikor jelentkeznek, megegyeznek más betegségek tüneteivel. Mint például a tífusz, hastífusz, reuma, gyomorhurut, agyhártyagyulladás, epehólyag betegség vagy akut alkoholizmus.
-Mérsékelt égövü országokban igen kedvelt táplálék,és fogyasztása igen elterjedt.Racionális , higiénikus tenyésztése , az egészséügyi szabványok betartását figyelembe véve.az állat husa biztoságosan fogyasztható.
Ezekre a szempontokra a fogyasztónak is figyelemmel kell lennie.Kihangsújozattan fontos az állami egészéséügyi szigorú ellenőrzés./pl-szemétlelepeken nevelt állatok husának betiltása.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése