Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. július 21., szombat

-FÉSZEK MELEGE-


"Fészek melege"

Az állatvilágra utaló, gyakran használt szókép.

 Beletartozik sok minden
-: a gondoskodás, a becézés, az apa és anya szeretetének minden személyes megnyilvánulása, a szoptatás, a testközelség, a közvetlen testi érintkezés, a biztonság.
- Mindez a csecsemő és a kisgyermek számára oly fontos védettség érzését jelenti, fokozza biztonságérzetét, egészében elősegíti a környezetről, a világról és az életről alkotott jó véleményének kialakulását; semmilyen technikai csoda nem tudja pótolni.
- Nélkülözhetetlen a csecsemő és a kisgyermek zavartalan testi és lelki fejlődéséhez.
Nemcsak a rendszeres táplálás tartja fenn a gyermek életét és egészségét, legalább ennyire szüksége van édesanyja, édesapja és egész családja feléje áradó szeretetére és figyelmére
.

-Minden megfigyelés amellett szól, hogy a korai gyermekkorban hiányzó melegség az egész személyiség eltorzulását okozza, nagyon sok későbbi lelki baj erre a hiányra vezethető vissza.
-Sok szülő, különösen édesanya nélkül felnövő gyermek nemcsak a mozgásfejlődésben mutat jelentős késést - azaz később tanul meg ülni, állni, járni -, hanem egész szellemi fejlődése (beszédfejlődése, kifejezőképessége, kapcsolatteremtő képessége) zavart szenved
.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése