Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. szeptember 17., kedd

A MEGBECSÜLÉS ÉRTÉKEINEK AZ ÖRÖME

A MEGBECSÜLÉS ÉRTÉKEINEK ÖRÖME.



Nem a személyre szóló szimpátia özön áradata ez az írás hanem egy zsibongó élet alkotó ténykedésnek a szüleménye. Annak a munkának  amit kínkeservesen hol kevesebb hol több sikerrel elvégeztem.
Miért is szólalok meg ?
A szatmár megyei orvosi kamara elnöke Dr Bumbuluţ
Călin felkért hogy alkossunk együtt közös emléket a XX-dik század orvos elődeinknek mert ez becsületbéli kötelességünk azok iránt akik egy egész századon át istápolták ennek a városnak és megyének közösségét.
Lévén hogy jelentek meg ilyen témájú munkáim egyrészt,másrészt születéstől napjainkig ebben a városban éltem és hatalmas élmény anyagot halmoztam fel az egészségügyről,hisz köztük éltem le egész életemet.
Tulajdonképpen mindenkiről szólna a munkám aki gyógyító munkát végzett,de a keret szükségszerűen beszűkül az orvostudomány alkotó típúsu személyeire akik a gyógyítás mellett a tudomány új keletű ismérveit ápolták
82 éves korom ellenére és hogy a munkát román nyelvű kiadásban jelentetik meg és természetszerűen így kell megírni/pedig elemitől kezdve az egyetemi éveim utolsó napját is beleértve kizárólag magyar nyelven végeztem/
a hatalmas adatbázis és a mindenféle formai és technikai kellék meggondolandó tényként szerepeltek előttem. De mindezek ellenére elvállaltam,főként azért hogy szakítsuk meg a társadalom emlékezetének érzéketlenségét. Hogy az alkotóknak akiket tisztelet és megbecsülés vett körül  tisztes emlékük tovább éljen.
A kiadvány címe-MEMENTO MEDICAL  SĂTMĂREAN-Personalităţi medicale de seamă în secolul al XX-lea în judeţul Satu.Mare.
Bemutatás-zilele Medicale Sătmărene-4-5 octombrie.2o13.
Tisztelt elnök úr és kollégáim köszönöm a történelmi bizonyosság,hitelesség biztosítékát a munkám iránt,részemről pedig az örömet abban a hitben hogy még  az utolsó métereken  is meg lehet kapaszkodni.

Bauer Béla
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése