Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. március 28., szerda

Íme, a kamilla fantasztikus hatásai

Az egyik olyan gyógynövényünk, amelyet már nagyanyáink is előszeretettel alkalmaztak különféle betegségek kezelésére. Valóban számos fantasztikus hatása van a kamillának, ami miatt imádjuk. Most összeszedtük, hogy melyek pontosan ezek a tulajdonságok.
Igazi csodaszer
A kamillát a gyógyászatban és a kozmetikában is előszeretettel használják előnyös tulajdonságai miatt. Számtalan tea, illetve kenőcs alapanyagaként találkozhatunk vele a boltok polcain. A kamillában található illóolajok számos légúti betegség gyógyításában lehetnek nagy segítségünkre. Érdemes nátha, köhögés csillapítására a kamillából készült főzettel inhalálnunk, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az orrdugulást és a légutakban lévő baktériumokat és vírusokat is elpusztítja. Torokfájás ellen gargalizálhatunk is, ezzel csökkentve a fájdalmat.

Fogínygyulladás ellen

Nem csak a légúti panaszok esetében érdemes kihasználnunk a kamilla hatásait, hanem fogínygyulladás vagy egyéb szájban lévő gyulladásos betegség esetén érdemes a kamillából készült főzettel öblögetnünk, így biztosan csökkenteni tudjuk a fájdalmat és hamar elmúlik a gyulladás is.

Gyomorbetegségek

A kamillából főzött teát a különféle gyomorfertőzések kezelésére is érdemes használnunk. Többek között csökkenti a hányinger érzését, de a különféle gyomorpanaszokat és a bélgyulladás tüneteit is hatékonyan megszünteti. Ha pedig van a családban hasfájós kisgyermek, akkor neki is hatásos lehet a panaszok megszüntetéséhez a kamillatea fogyasztása.

Nyugtatószer

Már a népi gyógyászatban is közismert a kamilla nyugtató hatása. Ezért ha folyamatosan stressznek vagy kitéve vagy nagyobb megterhelés vár rád, akkor érdemes kipróbálni a kamilla nyugtató hatását. Elalvás előtt érdemes egy bögre kamilla teát meginni, nyugtató hatása miatt az elalvásban is biztosan segíteni fog.

A kozmetikai ipar is már régóta szívesen használja a kamilla számos jó tulajdonságát. Száraz vagy gyulladt bőr kezelésére például kiváló választás lehet. De ugyanígy a fiatal korosztálynál a pattanásos bőr kezelésére is nagyon ajánlott a kamilla használata.
Hajápolásban pedig szintén érdemes használnunk, ha érzékeny a fejbőrünk, mert a bőrnyugtatő hatása ezen a területen is érvényesül. Így csökkentheted a korpásodást és a viszketést is, ami legtöbbször a nem megfelelő samponok egyik mellékhatásaként jelentkezik.



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése