Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. március 8., csütörtök

Családi konfliktusok és gyermekek: a családi konfliktusok negatív következményei a gyermek számára



Sajnos, a családi veszekedések melegében a szülők nem gondolnak arra, hogy a gyermek érezze magát. Ugyanakkor, lehangoló érzelmi légkörben, amikor veszekedés (és néha harcolni!) Két saját legközelebbi és szeretett férfit, amivel óriási nyomás nehezedik, az éretlen gyermek elméje, amivel egy hatalmas nyomot, amit a gyerek csinál most, és mi lesz a további.

a cikk tartalmát:
  • modell a gyermekek viselkedését a családi konfliktusok
  • konfliktus következményei a család a gyermek
  • Hogyan kerüljük el a negatív hatást gyakorol a gyermek veszekedés?
Key viselkedés a gyermekek családi konfliktusok – a viselkedését a gyermek közben konfliktusok a családban?
gyermek viselkedését konfliktusok idején a családban, sok tekintetben függ a kora, temperamentuma, az önbecsülés, a stressz, az aktivitás és társas .

Pszichológusok megállapították alapmodellje a gyermekek viselkedését a családi konfliktusok :
  • gyermek puffer.
    Ez a gyermek öntudatlanul vagy tudatosan igyekszik lelassítani minden hegyes szöget, vagy összeegyeztetni a szülőket. Minden tapasztalat, hogy úgy érzi, előbb-utóbb lefordítani a betegsége, hogy a hagyományos, kívánatos, mert zavaró mindenki a folytatása a veszekedés. Nagyon gyakran az ilyen gyermeknek súlyos betegség – az asztma, ekcéma, vagy egy egész sor megfázás. Gyakori neurológiai rendellenességek is tervezi – a nyugtalan alvás, és elalvási nehézség, rémálmok, ágybavizelés, dadogás, tic vagy rögeszmés-kényszeres szindróma mozgásokat.
    Ha gyermeke gyakran beteg, vagy ő olyan egészségügyi problémák – elemzi a helyzetet a család. Talán meg fogja találni a gyökere minden betegség a gyakori veszekedések, és természetesen megpróbálja tagadni a kedvéért az egészségügyi kedvenc baba. Olvassa el még: Mi van, ha a gyermek gyakran beteg?
  • A gyermek gyengébb szülő oldalát veszi.
    ilyen gyerek megpróbálja megvédeni a gyengébb szülő családi konfliktusok, a növekvő mellé, és teljesen bojkottálja a másik szülő.
    Ha a család éli gyakori veszekedések és konfliktusok, és az ilyen magatartás jellemző a gyermek a jövőben ez okozhat tartós kudarcok személyes életében és a kialakulása egy rossz módja a felnőtt szerepet .
  • A gyermek visszavonul önmagába.
    Az ilyen gyermek semleges helyzetben van a családi konfliktusokban, és igyekezett részt venni benne. Ő belsőleg nagyon tapasztalja, hogy nem képesek megoldani a adatütközések, de úgy tűnik, nem mutatott érzelmeket, egyre távolabb szeretteit, távol tartják magukat egyre inkább a család, így a magánnyal, és senkit sem engednek be a belső világ. Ez a baba nagyon nehéz lesz alkalmazkodni bármilyen gyermekek csoportja, majd – egy olyan társadalomban része társait fog depresszió, önbizalomhiány, félelem, az alacsony önbecsülés . Serdülőkorban, mint a gyerekek érzelemmentes és zárkózott, és gyakran a kényelem az a tény, hogy tilos – dohányzás, az alkoholfogyasztás, a kábítószer, az otthon elhagyását stb
Véleménye szerint a gyermeket csak a családi konfliktusok érintik hátrányosan.

De pszichológusok rámutatnak, hogy a szülők, hogy a gyerekek képesek mély élmény még rejtett konfliktusok szülők, akik nem öntsön ki a külső veszekedés vagy fel egymásnak egy hosszú idő, de vannak elhelyezve, a család elhidegülés és hidegség a kapcsolatot.
Ez a „hidegháború” képes fokozatosan tönkreteszi a psziché a gyermek , aminek ugyanez a probléma, amit a fent tárgyalt.
következményei konfliktusok a családban a jövő felnőtt gyermek életét
  1. gyermekek gyakran ütköznek a szülői házban, a felnőtt élete van intraperszonális konfliktus és az alacsony önbecsülés gyakran észlelik depresszió bármilyen stresszes helyzetekben és az önsajnálat , gyakran neuroza .
  2. gyermeke családi konfliktus kialakított egyedi jellemvonások akadályozzák szocializációs a felnőtt életben: izoláció, agresszivitás, közöny, kegyetlenség másoknak, közöny.
  3. A tapasztalat a családi konfliktusok a gyermek kialakított script viselkedését a saját családjában Azaz, például a gyermek gyakran veszi a szülői család, mint egy modell, amely alkalmazni fogja a saját család és a konfliktusok ez is gyakran előfordul.
  4. A gyermek kialakult negatív kép a világ , és ez jelentősen befolyásolja a minőséget a saját felnőtt élet a jövőben. Az ilyen személy nem fog elhinni senkinek, nagyon nehéz kommunikálni, pesszimista és cinizmussal teli.
  5. családoknál tapasztalható gyakori konfliktusok nagyon dühös, agresszív, erőszakos a felnőtt életben. Az ilyen gyerekek nem értik meg a többiek fájdalmát, és sokan vágynak másokra. A gyermek egyszerűen elérheti az illegális az élet, megszegi a törvényt, elkövetésére jogellenes erőszakos cselekmények gyakran – motiválatlan, viszonyítva más emberek. Családi konfliktusok és gyermekek: hogyan lehet elkerülni a veszekedések negatív hatását a gyermekre?
A elkerüljék a negatív hatások a családi konfliktusok a gyermek , akkor kénytelenek a tanácsadás minősített pszichológusok:
    • Lehetőleg ne veszekedés egyáltalán. Ez tip feltételezi a szülők az ő viselkedése, megtudja, a leggyakoribb oka a veszekedés és megszabadulni tőle. Tipp egyre gyakrabban használják a szülők, akik szeretnének dolgozni saját maguk és a kapcsolatok, és nem szeretné, hogy gyermeke megkapja negatív család. Kérdezd erre a célra, a szülők menteni a gyermeket a fenti problémák és tapasztalatok, valamint ezzel egy időben -, hogy erősítse a család és a kapcsolatot egymással.
    • Ha a veszekedés elkerülhetetlen, a szülőknek meg kell próbálnia rendezni a dolgokat jelenléte nélkül a gyermek . Persze, így szükség van, hogy használja a magatartási szabályokat a konfliktus, hogy ne súlyosbítani, hanem a kipufogó minden.
    • Ne támadjon egymással kritikával és vádaskodással. Ebben az esetben a konfliktus csak hógolyóként fog nőni. Olvassa el a következőket: Hogyan kell helyesen veszekedni?
    • Az egymásnak fenyegető veszélyek tabu a konfliktusok általában . Ne feledje, hogy a gyerekek – maximalisták, és minden szóval, magától értetődőnek, az igazság, és a képzelet képes festeni a fenyegetések szörnyű arányban okoz stresszt a kis ember. Fenyegető egymással gyermekkel vagy gyermek fenyegetésével – a törékeny psziché megtörése.
    • Ha egy család konfliktus eddig alakja van egy vita, majd próbáld meg nem alakul meg . A vita egyértelműen hivatkozik vitatkozni, hogy csak a problémát, őszintén és mindig – hallgatni a másik oldalon. Ha a szülők a mester művészetét vezető viták, konfliktusok nem lesz a család, és természetesen a következményeket a gyermek – is.
    • Ha a gyermek hirtelen szemtanúja konfliktus a szülők között, ez nagyon fontos – beszélni vele, kérdezd meg tőle, hogy mit érez, és úgy érzi.
    • gyermeknek meg kell mondani, hogy az ő szeretete anya és apa , és a veszekedés történt semmilyen esetben nem tönkretenni a család, és nem fogja megváltoztatni a szülői szeretet a gyermek számára.
    • Sucker Punch – kifogásolják, hogy a másik szülő a gyermek negatív beszélni róla, meg a gyerek ellene.Az ilyen szülői magatartás, amikor a gyermek olyan eszköz, valamint részt vesz a veszekedés, kemény szünetek a gyermek elméje, és ad kis ember mérőrendszerek és tapasztalatokat, amelyek egyszerűen megfizethetetlen a gyerekek lelkét.
 Szülőnek lenni nagyszerű művészet, amelyet az egész életen át tanítanak. A szülőknek meg kell találniuk a lehetőségetg konstruktív megoldásokat a közöttük felmerülő vitákra, és mindenképpen nem kell gyermeket bevonni к.
Ha szereted a gyermeket, akkor először is gondoskodni fogsz lelki kényelméről és jólétéről, és elfojtod a törekvéseidet, nem engedve őket konfrontációvá.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése