Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. március 23., péntek

Mivel szeret legjobban játszani a gyerek?


Ezt árulja el személyiségéről
A társasjáték vagy a plüssök érdeklik? Esetleg a szabadban játszik szívesebben a gyerkőcöd?
   Ha visszaemlékszel, biztos neked is volt olyan játékod gyerekkorodban, amit a többinél jobban szerettél, illetve amit a többinél szórakoztatóbbnak találtál. Figyeld meg, hogy csemetéd mivel játszik legszívesebben! Több derül ki belőle, mint hinnéd.

Az a játék ugyanis, amivel a kicsi legszívesebben játszik, sokat elárul a személyiségéről. A következőkben 12 leírást olvashatsz 12 különböző játékról. A te gyerkőcöd kedvence is köztük van?
Ha kisfiú
Autók
Ha kisfiad kedvenc játékai az autói, akkor egy igazi, klasszikus férfijellem. Kívülről fújja a márkákat? Ízlése kifinomult, és jó a memóriája. Inkább szerelni szereti őket? Akkor érdekli a dolgok működése. Analitikus, mindemellett gyakorlatias is. Ha folyvást csak brummogtatja a képzeletbeli motorokat, valószínűleg felnőttként imádni fog vezetni, és odalesz a sebességért.
Harcos figurák
A harcos figurák előnyben részesítése utalhat némi lappangó feszültségre, akár agresszióra, amit játék közben ad ki magából a gyerek. Persze nem kell azonnal rémeket látnod, az is előfordulhat, hogy a figuráknak tulajdonított erő és legyőzhetetlenség az, ami lenyűgözi.
Építőkocka
Ha kisfiad legjobban az építőkockát szereti, kreatív, alkotó természetű lurkót ismerhetsz a személyében, akinek nagy a képzelőereje, és egy rakás színes kockába bármit bele tud álmodni. Ha ügyesen épít, jó érzéke lehet később a fizikához, geometriához.

Dínók és más állatfigurák
Ha a dínók a kedvencei, lehet, hogy egy kis paleontológus-palánta a gyermeked. Ez persze csak idővel derül ki. Mindenesetre, ha az állatfigurákkal szívesen játszik, valószínűleg nagy állatbarát. Ha városban éltek, emeletes házban, és nincs állatotok, kirándulások alkalmával teremts lehetőséget neki, hogy igaziakat is lásson.
Ha kislány
Barbie baba
Ha a Barbie a kedvence, kislányod imádja a csajos dolgokat. Maga is szeret öltözködni, csinos lenni, és örömest képzeli magát egy Barbie-külsejű nő helyébe. A szerepjátékkal nincs gond, hiszen mint minden játék, ez is fejleszt, de ügyelj arra, hogy a gyerek testképe ne sérüljön a nádszálvékony babák láttán.
Baba
Kislányod leginkább klasszikus babákkal szeret játszani? Babakocsiban tologatja, altatgatja, etetgeti a babáját? Gondoskodó és anyáskodó jellem, emellett szívesen képzeli magát a felnőttek világába. Ha van kistestvére, babázás közben talán azt modellezi, amit tőled lát.
Gyereksminkkészlet
Ha ez a kedvenc játéka, kislányodban egy miniatűr nőci veszett el, aki képzeletben sokszor már a felnőttek világában él. Ez nagyon bájos vonás. Ne lepődj meg, ha időről időre a te magassarkúdban totyogva jön elő a szobából, maga mögött hagyva a kirámolt gardróbszekrényt.
Pónik, tündérjelmez
Amennyiben kislányod kedvencei a szivárvány színében pompázó, illatos pónik, és szeret tündérnek vagy hercegnőnek öltözni, álmodozó gyerkőccel van dolgod, aki imádja magát a mesevilágba képzelni. Fantáziája szinte határtalan, és ezt gyakran meg is örökítheti gyönyörű rajzokon.
Ha fiú, ha lány
Társasjáték
Ha a gyerkőc a társasjátékokat szereti a legjobban, szociális lény, aki szeret emberek közt lenni, és másokkal osztozni a játék örömében. Igényli, hogy környezete sok időt töltsön vele. Fontos, hogy megfigyeld, hogyan viseli, ha veszít. Amennyiben nehezen, beszélgess vele arról, hogy a szerencse forgandó.
Plüssök
Csemetéd kedvencei a plüssök? A pihe-puha és jóságos tekintetű plüssállatok szeretete általában az anyás, nagy szeretetigényű gyerekekre jellemző. Gyermeked a társainál ártatlanabb lényű lehet, halkabb a többinél, és szinte nem is rosszalkodhat.

Orvosi táska
Amennyiben az orvosi táska kerül legtöbbször le a polcról, gyerkőcödet nagyon érdekelheti az emberi test. Emellett valószínűleg igényli a társaságot is játék közben, hiszen a képzeletbeli orvosnak páciens is kell, hacsak nem a játékait műti. Ha gyakran mentek orvoshoz, az élményeit is feldolgozhatja ilyen formában.
Szabadtéri játékok
Ha csemetéd legjobban a labdajátékokat vagy a fára mászást szereti, igazi kis örökmozgóval van dolgod, akit hat lóval sem lehetne a négy fal közt tartani. A nagy mozgásigény jó dolog, de csak akkor, ha hagyják kibontakozni. Máskülönben a gyerekszoba csatatérré változhat, erre jobb, ha figyelsz. A mozgás fontos a gyerekeknek is.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése