Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. január 20., vasárnap

AZ ERSZÉNYESEKRŐL


AZ ERSZÉNYESEKRŐL







Életem folyamán ami számos történelmi fintorral volt teletűzdelve sok alkalommal kellett átvergődnöm árkokon és bokrokon. Az emberek a fondorlatos olykor nagyon rosszízű sőt kegyetlen kiverbuvált gonoszságai,amikbe beletromfoltak a mindenkori ideológiák sok keserű napot okoztak nekem személyesen és embertársaimnak.
 Jómagam talán az erszényesek spéciumába sorolnám az emberi fajt azzal az indoklással hogy kinek üres vagy tele erszény lapul a zsebében.
A tele erszényért a világtörténelem folyamán minden elképzelhető,sőt elképzelhetetlen gazságra képes volt a –homo-sapiens-még akkor is ha nem feltétlenül a létfenntartási javak hiányoztak neki a mindennapi készletéből. Sokszor csupán csak azért hogy minél magasabbról tudjon a felebarátja feje búbjára tojni.
Igy aztán az –erszényes-elvek alapján születtek meg az eszement ideológiák. Eleinte még nem ment csak babra a játék mert a szarvasmarha szent állat tisztelők még civakodtak az ellenlábasokkal de amikor beleuntak akkor jó étvággyal elfogyasztották a vitát képező kihízott szent jószág ízes húsát.
Utánuk következtek a kecskegyűlölők,a kígyó és béka gyűlölők stb.
Rájöttek azonban hogy a kígyót és békát egymásra üvöltözésből nem lehet jóllakni,mert ugyebár egy ilyen jellegű mozgalom után még egy izmos békacomb is kevésnek mutatkozik a jóllakáshoz.
Igy aztán jól szervezett törzsi alapon az erszényesek inkább egymásnak estek az uralkodó istenségek,vallások létező vagy nem létező boszorkányok,nemzet,bőrszin sőt a nemi szerveken elvégzett áldozati szertartások alapján.is.
Világrengető esemény volt a –lógiák-jobbanmondva az ideológiák megjelenése az erszényesek társadalmában.
A lógia,hottentotta nyelven lógósokat jelent tehát nem görög eredetű szó Azért is mert a hottentottáknál egyeseknek több idejük van az erszénytömögetésre míg a többiek pedig estére üres erszénnyel térnek meg viskójukba. Igy aztán már hosszú évszázadokon keresztül váltakozva tömik az erszényüket a –keresztények vagy pogányok-uralkodó dinasztiák vagy anarchisták-földbirtokosok vagy zsellérek-proletárok vagy kapitalisták-feketék vagy fehérek.metéltek vagy nem metéltek-faszisták vagy komcsik és napjainkban a  oldaliságok vigécei a jobb és úgymond baloldalon.
                   Itt ülök a –kütyüm/számító gépem/ előtt és azon elmélkedek hogy vajon a látogatóim tudják-e hogy van-e erszényem vagy nincs,gondolom ők is beleuntak az erszénybirtoklásokba.
                   Egész orvosi pályám folyamán senki nem kérdezte meg tőlem amikor beteg gyermekével hozzám fordultak segítségért hogy mi a nemzetiségem,hitvallásom,oldalíságom vagy ne adj isten mennyi van az erszényemben.
Tisztelt semmirekellő telt erszényű aranyos kis vigéceink egy kérésünk van hagyjatok bennünket békén hogy mi is tudjunk kaparászni az összezsugorodott kis erszényünk alján.

Okuljatok a bemutatott kép példáján
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése