Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. augusztus 13., csütörtök

EMLÉKEZTETŐ PUSI RÓZSI- A FEKETE ZONGORA VARÁZSLÓJA

Mintha ma vetülne elém a látvány-Rózsika ott áll a reggeli napfény áradatában a Pannónia szálló bejáratánál,törékeny alkatával,csinosan,elegánsan,fekete hajával és bogár szemének villogásával és ahogy sietve elmegyek mellette munkahelyemre igyekezve rám köszönSzervusz Bécikém hogy telnek napjaid,nem lesz koncert estére.
Számunkra a Tabakosok számára a koncert a száz magyar nótát jelentette és amit számtalanszor énekeltünk hajnalhasadtáig hol Rózsikával a Pannónia nagytermében hol Tojással a világtalan prímással a Tivoliban. A mi generációnk emlékezetében Ők úgy élnek mint az élő zene utolérhetetlen művészei. Az Úr áldotta meg őket olyan adottsággal hogy művészetükkel generációk emlékezetét tartotta ébren még csak a nevük említése is. Annyi lelket varázsoltak zenéjükbe hogy még a mélyen kókadt állapotban lévők is akiknek  az asztal volt a párnájuk fel- fel éledtek és könnyezni kezdtek. Rózsika a„Princess” volt Szatmáron,modorában,viselkedésében,mondanivalójának kifejezés módjában. Ő egy szép velejárója volt számos generáció fiatalságának,számosan azért mentek el este az étterembe hogy hallják Rózsikát zongorázni.
Kedvenc dala a „Jealousie a Féltékenység”volt.Olykor az asztalunkhoz jött és hozzám fordulva megkért hogy az Ő zongorakíséretével énekeljen el a dalt. Amikor a dal szövegének a következő részét kezdtem énekelni mindannyiszor velem énekelt. A részlet így szólt-A szívem hófehér gyöngyvirág,kislány én úgy szeretem magát úgy sírnak a zengő pálmafák-és néha egy könnycsepp jelent meg szeme sarkában. Mindenki életében vannak érzelmi emlékeztetők.
Igy él Rózsika mint egy szép emlék bennem is amit sok szeretettel örzök.
/Köszönöm annak aki a képet megőrizte/


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése