Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. augusztus 8., szombat

DERÜS NEMZETI KORSZAKOK??

DERÜS NEMZETI KORSZAKOK ??
Egyszerű mezei „Magyar Igazolványos” erdélyi magyar vagyok,egy a számos napi küzdelmeit megvívó végváriak közül,akikkel  a történelem bajvívói hol feléledő hol lankadó küzdelmeket vívtak. Talán nem is lenne beleszólásom ebbe a többismeretlenes történelmi kavalkádba. De  ma amikor a történelmi igazságtétel kilátásai még távol lebegnek,és Erdély ország magyarságának már 50% elvándorolt domborodó nemzeti mellkassal,nem a saját sorsom hanem szülőföldem évezredes rögeinek joga foglalkoztat. Távolról sem tisztem véleményt nyilvánítani az elvándorlás vagy itthon maradás érveit taglalni esetleg elmarasztalni.
Nem kísértett soha a gondolat hogy egy tyúk helyett kettőt fogyasszak,vagy a beígért anyagi juttatások, netán a sheengeni cuccos világ ígéretei mérlegeltessenek érzelmi világom alakításában.
Idézem Eötvös Józsefet.Sorsunkban tőlünk csak egy függ,az hogy a helyet,melyre a végzet által állíttattunk,egészen betöltsük,ki mást keres,balgatag.”
Ha már nekünk nem jutott a gén magyarok juttatásaiból legalább betűbe vésett szavaim igazát tárjam a köz elé.
Egész gyermekkoromat a hídon túl, a Zsadányi úti csődörös kaszárnya környékén éltem le. A katonák minden reggel lő gyakorlatra masíroztak a Honvéd utcai lőtérre. Közben mi gyerekek minden katonadalt megtanultunk tőlük. Ime néhány közülük:
Mert a föld a föld Isten kalapja és Magyarország bokréta rajta.
Zsidó,Zsidó-jaj te büdös zsidó mit keresel itt az anyád istenit. Pájesz alatt tetű mászik ,idesapád hátizsákban hozta be a Zálit.
Erdély országba megyünk töltve van a fegyverünk,magyar testvér nem kell várni sokáig. Megszólal a trombita fut az oláh bocskorba meg sem áll az ezeréves határig. Tányéraknával puhítjuk lángszóróval megpirítjuk,megesszük egy szálig.
Vissza,vissza mindent vissza úgy ahogy a mienk volt
Kárpátoktól az Adriáig ránk ragyog még az égbolt
Lesz még újra boldog magyar ország,
Kárpátoktól az Adriáig ránk ragyog még az égbolt
Vissza,vissza mindent vissza úgy ahogy a miénk volt-
Eközben elvesztettük a háborút , hazánkból nem lett-az Isten kalapja,nemhogy bokréták legyünk rajta. Elvesztettük észak Erdélyt,vele drága városunkat is,a –büdös zsidókat kivégeztettük-feliratkozva a világtörténelem legkegyetlenebb bűnözői közé,a fegyverünk töltve maradt és Erdély-ország is ,mások  boldogulását szolgálja,mindmáig és még sem gondolkodunk el hogy miért. Mindez 75 éve történt.
A –gulyás kommunizmus-a maga véres és tele bendős történelmi derűjének a szemünk előtt lezajló összeomlásának voltunk a tanúi.
A-Nemzeti Tárogató-koncert amit a –Győző-karmester vezényel amiben sokan félre fújják a történelmi igazságok és emberi jóérzés dallamait jó pénzért  és amiről van egy rossz megérzésem és hova tovább nem csak az enyém a koncert egy bábeli hangzavarrá alakul drótkerítéssel elválasztva bennünket Európától.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése