Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. augusztus 27., csütörtök

CSECSEMŐKORI PIKKELYSÖMÖR KÉPEKBEN

Csecsemőkorban is nagyon gyakori a pikkelysömör. Ez a gyulladásos bőrbetegség sok problémát okozhat a kisbabának, hisz nem olyan betegségről van szó, amely néhány kezelés után örökre eltűnik. Egész életében, időközönként újra kijöhet. A pikkelysömör a kisbabánál általában vöröses színű, pikkelyes bőrbetegség, ami egy idő után hámlani kezd. Ehhez a folyamathoz viszketés is társul, ezért a baba gyakran lehet nyugtalan.
Az első lépés a csecsemőkori pikkelysömörnél, hogy azonnal vigyük gyerekorvoshoz a kisbabát. Ő majd megállapítja, hogy konkrétan milyen típusú bőrbetegsége van, és mennyire súlyos. Amennyiben komoly a probléma, azonnal bőrgyógyászhoz küldi majd, és a kisbaba kap majd gyógyszeres kezelést, kenőcsöt, esetleg ha nagyon súlyos, fényterápiás kezelést is alkalmaznak.

Az UV-fény és a D-vitamin szintén jó hatással vannak a csecsemőre, ha pikkelysömöre van. Ezért hacsak tehetjük, naponta legalább egy órát tartózkodjunk vele kint a napon, természetesen nem a déli órákban. A pikkelysömör nem terjed, tehát nem kell attól tartani, hogy mi is elkaphatjuk. Sajnos genetikai úton örökölhető, így ha családtagjaink közt van olyan személy, aki már volt pikkelysömörös, kérjük, hogy ossza meg tapasztalatait velünk is.
A csecsemőkori pikkelysömör, ha eltűnik, általában évekig nem újul ki. A leggyakrabban a serdülőkori gyerekeknél fordul elő, ez esetben azonnal menjünk bőrgyógyászhoz, aki segít a betegség leküzdésében.

1-



2-



3-



4-



5-



6-




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése