Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. augusztus 11., kedd

A SZÖGESDRÓT KERITÉSEK TÖRTÉNELMI PARADOXONJAI-AVAGY A NEMZETI KLAUZURA

A SZÖGESDRÓT KERITÉSEK TÖRTÉNELMI PARADOXONJAI-AVAGY A NEMZETI KLAUZURA 
Amikor olvastam a hírt hogy Magyarország 170 kilométer déli határát szögesdrót kerítéssel lezárják a „bokszosok elöl”majdnem kihűltem ebben a nyári hőségben. Hogy is van ez, egyszer lebontunk másszor építünk itt Európában, ahol minden nemzetnek nagy gondot jelent történelmi jelenünknek ez a hatalmas és nehezen uralható kérdése. Minden nemzetnek nehéz és az emberi szolidaritás kivételes erőpróbáját igényli a megoldás. Az emberi lét védelmében mindenkinek arányosan áldozatot kell hozni.
Határozottan emlékszem arra a világtörténelmi eseményre aminek hazánk volt a hőse,amikor átvágtuk a szöges drótot szabad utat nyitva a szabadságra vágyó német testvéreink előtt.
És most mi görgetjük a szögesdrót gomolyagot magunk előtt egyedülállóan Európában,megtagadva mindennemű befogadási igényt. Rövid a történelmi emlékezetünk már elfelejtettük a 200.000 menekült testvérünk sorsát még a viszontagságaival együtt is.
A Morzsa kutyánk amikor az éppen aktuális barátnőjéhez akart zárt udvarunkból kiszabadulni tudatában volt annak hogy egy kerítésnek van egy teteje/legyen az bármilyen magas és egy alja. Ő az udvar legrejtettebb helyén a kerítés alatt lyukat vájt és így jutott el óhajtott bájtalálkozójára. Én nem vagyok se felhatalmazva sem illetékes hogy a döntéshozók eszéből lefaragjak és a Morzsa vágyakkal teli ösztönös megnyilvánulási szintjére degradáljam őket. Valószínűnek tartom hogy az Európában egyedülálló ötlet kiagyalóinak nem volt gyermekkorukban se kerítésük,se a vágytól égő Morzsa kutyájuk.
HABÁR NAGYON NEHÉZ, DE EURÓPA EGY HATALMAS ÖSSZEFOGÁSSAL SEGITENI FOG AZ EMBERI LÉT HATÁRÁN TENGŐDŐ EMBERTÁRSAIN.
MI PEDIG OTT MARADUNK AZON A HELYEN NEMZETI ÖNZÉSÜNKKEL AHOVA SOROL TERHELT LEKIISMERETÜNK.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése