Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. december 7., szerda

AZ ÉN KARÁCSONYI AJÁNDÉKOM…



AZ ÉN KARÁCSONYI AJÁNDÉKOM…
Egy emberi lét szívből és értelemből fakadó embert szolgáló szándékkal készült el a”GYERMEKGONDOZÁSI ENCIKLOPÉDIA” életművem. Azért nevezem életműnek mert 19.000 oldalon 2o milliónyi embernek volt van és lesz, segítségére. Nem a kutatás vagy a kiadott orvostudományi könyveim  emléke osztja meg mindennapi szerény örömeimet hanem ez a kiadvány ami már bejárta a világ 2o8 országát és segítségére volt,van és lesz, egy adott pillanatban az arra ráutalt édesanyáknak családoknak,az anyagi lét vasfogainak szorításában idegenben élő kis magyar közösségeknek de mindenek előtt a szenvedő gyermekeknek.
Szinte gyermeteg örömmel vártam a Google-Profil regiszterén a húsz milliós szám megjelenését. Talán ugyanúgy mint a mindenkori karácsonyfát  és a fa alatt elrejtőző ajándékokat. Nem a szakmai teljesítményeim elismerései, hanem a segítőkészség természetes emberi érzésvilága örvendeztet meg a mai napon. Szinte magam mellet érzem mindmegannyi látogatómat akiknek bármilyen szükségszerű állapotban segíteni tudtam írásaimmal. Biztos vagyok benne hogy a betűkbe vésett sorokat hosszú ideig fogják keresni mert a való életnek nyújtanak kezet akár gyermekeik  drámai pillanataiban is. Mert a gyermekbetegségek az emberi lét kezdetétől adódtak és csak a századok kiváló emberei hozhatnak enyhülést szenvedéseinkre. Pápai Páriz Ferenc a példaképem a PAX CORPORIS/169o/ könyvének előszavában írta a következőket:” “Nem akartam én itt az ebben tudósoknak értelmeket
megfogni, nem is azoknak írom, hanem a házi cselédes gazdáknak, s
gazdasszonyoknak, és az ígye fogyott szegényeknek, kiknek nincsen
mindenkor keze ügyében értelmes orvos: kiváltképpen falukon, ahol
hamarébb talál segédet a beteg barom, mint a beteg ember”.
Tévednénk akkor ha azt gondolnánk hogy napjainkban nincsenek ilyen társadalmilag kiszolgáltatott helyzetek.
Ezt az embert próbáló munkát mindenkinek ajánlom de főként elsősorban a kegyetlen sors ráutaltjainak akiknek ma már az anyagi nehézségeik vetnek gátat gyermekeik szenvedésének enyhítésében.
Köszönöm Uram hogy adtál időt,erőt ,értelmet,kitartást életem egyik legszebb feladatának elvégzésére
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése