Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. december 30., péntek

Gyomorfekély -betegség gyermekeknél




Gyomorfekély -betegség gyermekeknél 
Pylorus fekély és nyálkahártya  eróziók egy tíz éves gyermeknél.
Endoszkópos vizsgálat


Gyomorfekély és / vagy nyombélfekély gyermekeknél egy krónikus, ciklikus áramló betegség jellemző fekélyesedés a gyomor, nyombél, legalábbis - a postbulbarnyh osztályok.
kódot ICD-10
  • K25.Gyomorfekély.
  • K26.Nyombélfekély.
  • K28.Gastrojejunal fekély.
járványtan peptikus fekély gyermekek
Gyomorfekély-betegség - az egyik leggyakoribb betegség a felnőtt lakosság körében.Alapján anyagok a hazai és külföldi statisztikai tanulmányok, gyomor- és nyombélfekély szenvedés minden 10. lakója az európai országokban.Jelenleg a számlát a gasztroenterológus több mint 3,5 millió ember szenved ebben a patológia.
prevalenciája gyomorfekély betegség gyermekek a különböző országokban más és más, nincs pontos statisztika.Így szerint Gyermekkórház British Columbia (Kanada), minden évben 4 millió beteg 4-6 diagnosztizált gyermekek új peptikus fekélybetegség.Szerint a Nyizsnyij Novgorod Kutatóintézet Pediatric Gastroenterology Oroszországban prevalenciája fekélybetegség 1,6 ± 0,1 1000 gyermek populációban.Újabb adatok az
t mutatják, hogy a fekélyes folyamat 99% -a gyermekek lokalizált a duodenumban, a 0,5-0,75% - a gyomorban, és 0,25% a diagnosztizált esetek egyidejű lokalizáció.Colitis folyamat a gyomorban a gyermekek leginkább akut különböző etiológiájú (stressz, trauma, fertőzés, a kábítószer-sérülés, stb.)Az adatok megerősítették, az eredmények a hosszú távú (több mint 3 év) rendszeresen ütemezett klinikai és endoszkópos megfigyelés megszüntetné krónikus fekélyes folyamat a gyomorban.
Epidemiológiai vizsgálatok alapján gondos tanulmányozása anamnesztikus adatok, a klinikai, endoszkópos és funkcionális párhuzamosság, lehetővé teszik, hogy a gyakorisága nyombélfekély életkortól függően, és a gyermek neme.Esetek felderítése nyombélfekély gyermekek az első életévben, a óvodáskortól az előfordulás 0,4 1000 és iskolások - 2.7 1000 gyermek populációban.Ez fekélybetegség gyakran diagnosztizálják éves lányok 10-12 év.és a fiúk - a 12-15 év.Nemi különbségek akár 4-8 évig nem ünneplik, de az életkor előrehaladtával, amely egy tendencia a túlsúlya fiúk szenvedő nyombélfekély, a lányok aránya 3: 1, elérve a 18 éves és 5: 1.
besorolása fekélybetegség gyermekeknél
Az angol irodalom a "fekély" és "gyomorfekély" egymás szinonimájaként használják, az azt erózió és a gyomorfekély és nyombélfekély.Erózió - nyálkahártya hiba nélkül behatol az izom a lemezt, miközben a fekély egy mélyebb kárért a nyálkahártya alatti.
gyomorfekély betegség oszlik elsődleges és másodlagos.Megkülönböztetni az elsődleges gyomorfekély kapcsolódó H. pylori, és Helicobacter negatív (idiopátiás), szem krónikus természete és miután egy tendencia, hogy visszatérnek.
okoz másodlagos peptikus fekélyek változatosak: fiziológiai stressz, égési sérülések, hipoglikémia, traumás agysérülés, a kábítószer-használat, a fertőzések, autoimmun betegségek, hiperszekréciós és immun-közvetített állapotok, vaszkuláris elégtelenség, májcirrózis és egyéb másodlagos.peptikus fekélyek szerinti etiológiai oka lehet akut és krónikus.
Háztartási Medical School világosan elkülöníti fekély és tüneti fekély a nyálkahártya a gyomor-zóna előforduló különböző betegségek és állapotok.
legelterjedtebb osztályozása gyomorfekély az AV In gyermekgyógyászati ​​gyakorlatbanMazurin.
patológiás folyamat lehet lokalizált a gyomorban, a nyombélben (a bura és postbulbarnyh osztályok), és esetleg egy kombinációja vereség.Vannak az alábbi fázisai betegség: súlyosbodása, hiányos klinikai remisszió és a klinikai remisszió.Vannak egyszerű és bonyolult formákat peptikus fekély betegség, az utóbbi többek között vérzés, penetráció, perforáció, pylorus stenosis és perivistserit.Értékelésére figyelemmel a funkcionális állapotát gastroduodenális zóna (gyomor savasságát, mozgékonyságát emelhető, csökkenthető vagy normál).Klinikai és endoszkópos fekélyek a következőképpen osztályozzák:
  • I szakasz - friss fekély;
  • II szakasz - az elején epitelializáció a fekély:
  • III szakasz - a gyógyító a fekély a kifejezett gastroduodenitis;
  • IV szakasz - klinikai és endoszkópos remisszióban.
okoz peptikus fekély gyermekek
kínálnak számos elmélet fejlődésének fekélybetegség (gyulladásos gastriticheskaya, kortiko-zsigeri ideg reflex, pszichoszomatikus, atsidopepticheskaya, fertőző, hormonális, szív- és érrendszeri, immunológiai, traumás), de egyikük semteljes mértékben befogadja a változások formájában valósul meg, a fekély, a gyomor nyálkahártyáját és nyombélfekély.Ebben a tekintetben, a peptikus fekélybetegség tartják polyetiological a heterogenitás genetikai hajlamosító tényezők.
okoz és patogenezise gyomorfekély
tünetei fekélybetegség gyermekeknél
klinikai tünetei nyombélfekély sokfélék, és a jellegzetes mintázat képződik nem mindig annyira nehéz diagnosztizálni.
klasszikus kép fekélybetegség jellemzi elsősorban a tipikus fájdalom, amit először a XX század elején Moyniganom:
  • fájdalom éhes (éhezés vagy 1,5-2 órával étkezés után), gyakran - éjszaka;
  • kitartó rohamokban jelentkező, vágás, varrás;
  • a hátba sugárzik, jobb lapocka;
  • lokalizálódik gyomortáji és jobb a középvonal;
  • át, étkezés után, savkötők vagy görcsoldók;
  • akut szezonális (őszi és tavaszi).
tünetei Gyomorfekély
diagnózisa fekélybetegség gyermekek
gyűjtése esetén kórtörténet kell figyelni, hogy a gyomor-patológia terhelt öröklődés, táplálkozás, a rossz szokások, és egyéb betegségek, a spektrum az alkalmazott gyógyszerek.
ellenőrzés, tapintása, ütőhangszerek, hallgatózás szerint kell elvégezni a hagyományos módszerekkel.Amellett, hogy a kapott adatok a diagnózis alapján a műszeres, morfológiai és laboratóriumi vizsgálatok, beleértve esophagogastroduodenoscopy, pH-mérők és diagnosztikai fertőzés H. pylori.
diagnózisa gyomorfekély
peptikus fekélybetegség gyermekek
célja a peptikus fekélybetegség - enyhítésére a klinikai tünetek és a gyógyulás a fekély, akkor - végző rehabilitációs tevékenység helyreállítását célzó strukturális és funkcionális zavarok a gyomor- zóna és kiújulásának megelőzése fekély folyamat.
fontos probléma - az a kérdés, az a hely, a kezelés a peptikus fekély betegség a gyermekek.Általánosan elfogadott tény, hogy az első alkalommal fedeztek fel egy gyomorfekély feltétlenül helyhez vizsgálat és kezelés, korrigálva figyelembevételével történetét, jellemzőit gyermek mentális állapot és pszichológiai légkör a családban, az iskolában vagy óvodában.
Hogyan gyomorfekély?
megelőzése fekélybetegség gyermekek
Az elsődleges megelőzés a gyomorfekély betegségek közé tartozik az állam ellenőrzése a tápcsatorna felső (különösen a gyermekek, akiknek a családjában peptikus fekély), járványügyi intézkedések célja, hogy megakadályozzák a fertőzés H. pylori, megfelelő betartásának ellenőrzését az életkor és a módtáplálkozás, az egészséges életmód, valamint az időszerű eradikáció, ha azt észleli fertőzés H. pylori, korrekciója autonóm diszfunkció.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése