Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. december 7., szerda

EMLÉKTÁR-KARÁCSONYI MEGEMLÉKEZÉS 2O12 LÉGY ÜDVÖZÜLVE SZENT KARÁCSONY.

EMLÉKTÁR-KARÁCSONYI MEGEMLÉKEZÉS 2O12
LÉGY ÜDVÖZÜLVE SZENT KARÁCSONY.




 
Amikor az ember a szeretteiről ír,bármilyen játékmestere is legyen a szép magyar szónak,nehezebben találja a megfelelőket a szeretet és emlékezés szépségének a kifejezésére. Mindez azért mert a szeretetnek nincs ortográfiája,,stílusa,irodalmi kelléktára,vagy hatásvadászatra ítélt hangzatos cicomája.
Az igazi szeretet az csendes,mindent átölelő megfoghatatlan egyedi érzés ami még megmaradt a gyermekkorunkból ebben a nyakatekert csillogó-villogó világban.
Ma a 2012 év karácsony első napján emlékezni szeretnék a gyermekkori,diós,almás,szaloncukros karácsony fára,a deszkából összeeszkábált hintalóra és a csillagszórók sziporkázó fényére.
A karácsony esték minden mozzanata kitörölhetetlen emlék marad minden ember életében A halmozott szeretet áradatra,ami ilyenkor főként a népes családoknál kifejezettebben érzékelhető.
Ilyen volt a mi családunk is. Köztük és bennük éltem le az életem a történelem a sors, laskanyújtójának sodrása és állandó szorítása között.
Jómagam karácsony este a konyha ablakából, a csipkés szélű hófehér kis függönyt elhúzva leselkedtem a hóborította fehér tájra de főként a csillagos égre,figyelve hogy látok-e egy angyalt aki gyermekeknek viszi a karácsonyfát.
Annak idején csikorgó hideg telek voltak. Szinte menetrendszerűen 5 és 6 óra között megjelent az ablak alatt a behavazott népes család apraja,nagyja- Keresztapám Podolák György minden esetben a –Nagyszent József-Dávid sarjával kezdte a kántálást. Vele és utána minden karácsonyi dalt elénekeltek. Leszállt az ég dicső királya,Mennyből az angyal,A kis Jézus megszületett. Isten gyermek kit irgalmad közénk lehozott
Újra átélve mindmáig a fülemben egy valóságos –örömódának tűnt amit halottam.
Sokan voltak,elözönlötték az egész házat és a cipőtalpakra fagyott hó elolvadva , szemléltető térképet hagyott maga után. A férfiak Erdődi fahéjas forralt bort ittak az anyák és gyerekek a hagyományos karácsonyi –foszlós kalácsot és –beiglit-fogyasztottak
Aztán mentek tovább hirdetve a hitet a szeretetben és békességben.
Na ! mondta édesanyám kezdhetem elölről a takarítást , de az arcán a szeretet, békesség és az öröm érzése honolt.

Legyen áldott az emléketek !
Béla
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése