Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. július 29., szombat

TIZ DOLOG AMIRE FIGYELNED KELL KÜLFÖLDÖN




…pontosabban bizonyos országokban. Jobb esetben egy rossz mozdulat, és vérig sértetted a bennszülöttet, rosszabb esetben bilincsben visznek el. 
http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/1_1.jpg Kínában piros tollal írni: bár a kínaiak menyasszonyai pirosba öltöznek, és szívesen csomagolnak pirosba mindent, soha ne kövesd el azt a hibát, hogy valakinek a nevét leírod pirossal. Kínában a pirossal írott név azt jelenti, hogy az illetőt kiírtad az életedből –  vagy már halott.

http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/22.jpg Bulgáriában bólogatni: a bolgárok metakommunikációja pont fordítva jelzi az igent és a nemet, mint a mienk. Tehát amikor rákérdezel, hogy van-e még abból a remek sopszka salátából, és ingatni kezdik a fejüket, akkor lehet örülni, van belőle. Ha viszont bólintanak, akkor inthetsz a salátádnak. Némely bolgárok azonban rájöttek, hogy fordítva csinálják, mint a világ, ezért ők udvariasságból akkor bólintanak, amikor helyeselnek. Hogy ki és épp melyik rendszer szerint bólogat, annak felderítésére nincs biztos módszer.
http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/33.jpg Szingapúrban tilos rágógumizni, tilos rágógumit forgalmazni és egyáltalán bevinni az országba is. Iszonyú pénzbüntetést szabnak ki rád egyetlen incifinci ártatlan golyórágó miatt is – és ugyanilyen szigor vonatkozik a szemetelésre is. Nincs is szemét az utcákon! Ha már itt tartunk, jó ha tudod, hogy a drogcsempészetet pedig halálbüntetéssel “jutalmazzák”.

http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/4.jpg Japánban pálcikával bénázni: itt az ideje, hogy megtanulj rendesen enni! A pálcikákat -bármennyire is kézre áll- az eleje vagy a közepe helyett a végén fogjuk meg. Így nehezebb bánni velük, de így kell velük enni és kész. Sose szúrjuk az ételbe, mert az a halottaknak kitett füstölőre emlékezteti őket, és -pedig ez is mennyire adja magát!- ne is mutogassunk a pálcikákkal. Ha befejezted az evést, azaz egyetlen szem rizs sem maradt a tányérodon, egymás mellé helyezett, hegyükkel balra mutató pálcákkal várhatod a zsűri döntését.
http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/5.jpg Távol-Keleten orrot fújni: míg a böfögés, levesek szürcsölése és hangos csámcsogás kifejezetten elvárt (!), addig az orrfújás hatalmas illetlenségnek számít. Zsepit se próbálj kérni, a helyiek szerint ugyanis az orrfújás sajnos borzasztó undorító dolog. Egy illedelmes ember egyszerűen visszaszívja. Bocs.

http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/6.jpg Oroszországban virágot adni: ha úgy alakulna, hogy virággal kell megajándékozni egy oroszt, csak páratlan szál virágból álló csokrot vihetsz, náluk a páros számok a temetésekre vannak fenntartva.
http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/7.jpg Thaiföldön megsimogatni valaki fejét: ha véletlenül megsimogatnád, vagy egyáltalán csak hozzáérnél egy thai fejéhez, rögtön kérj bocsánatot. Szerintük a fejük a “tetejük”, ahol a lélek is lakik, amit egyáltalán nem illik tapogatni, még  családtagokét is csak addig amíg fel nem nőnek.

http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/8.jpg Indonéziában mutogatni: a mutatóujjaddal mutogatni elég nagy bunkóságnak számít arrafele. Ha mindenáron mutogatni akarsz, csináld a hüvelykujjaddal.
http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/05/9.jpg Görögországban mutogatni: itt viszont bánj óvatosan a hüvelykujjaddal, lehetőleg ne is stoppolj vele. Görögország bizonyos részein a feltartott hüvelykujj annyit tesz: baszódj meg. Aztán majd nem érted, miért akarnak megverni! Arra azért kíváncsiak lennénk, mit kezdenek arrafele a like gombbal…

http://tizdolog.hu/wp-content/uploads/2012/07/10.jpg Szaúd-Arábiában köszönni: ha nő vagy és véletlen Szaúd-Arábiába keveredtél, menekülj, ne mosolyogj és köszönj férfiaknak, nem udvariasnak tartanak majd, hanem kurvának. Egyáltalán, a férjeden kívül bármiféle férfiakkal szóba elegyedni nyílt színen abszolúte és határozottan TILOS.
Jártatok már pórul szokatlan szokások miatt?


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése