Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. szeptember 4., szerda

Mérgező testvérek 10 konfliktusok a problémás testvérek között


Ismert, hogy lA család rendkívül fontos életünkben. Ez a szocializációs ügynök, amely nélkülözhetetlen a fejlődéshez. Valójában a korai életkorban a család létfontosságú a túlélés szempontjából, mert az embereknek viszonylag hosszú ideig szükségük van felnőttek segítségére..Ezen túlmenően a jelentősége nem ér véget; a szülők szerepe elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges és felkészült legyen az életünk során felmerülő problémák megoldására, még akkor is, ha már nagyrészt önállóak vagyunk.
De a szülők nem számunkra az egyetlen fontos családi figura; Amikor jelen vannak, a testvérek általában jó időkben és rossz időkben vannak. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez a testvér kapcsolat mérgezővé válhat. Ebben a cikkben a testvérek között felmerülő cisztikus konfliktusokról beszélünk, és a „mérgező testvérek” fogalma.
  • Talán érdekel: "Mérgező családok: 4 módja mentális zavaroknak"

A testvér a természet által adott barát

A testvérek nemcsak megosztják a génjeinket, a kultúrát, az oktatást vagy a társadalmi osztályt, hanem megosztják a családon belüli tapasztalatok nagy részét, és ugyanazokat az eseményeket éljük, mint mi.
Most már jól, Minden személy egyedi és saját személyiséggel rendelkezik. Két ugyanazon tető alá emelt testvér különböző módon viselkedhet, de mindkettő ugyanazokkal az emlékekkel és tapasztalatokkal rendelkezik.
A testvérek olyan emberek, akikkel bízik, akik ritkán fordulnak hátra; A legjobb barátok lehetnek. Amint azt a francia költő és író Ernest Legouve is megerősítette, “egy testvér a természet Amikor a testvérek közötti kapcsolat nede A testvéri kapcsolatok is bonyolultak lehetnek. A kicsiektől a harcok gyakoriak lehetnek, és felnőttek, egyes testvérek rosszul fejezhetnek be különböző okokból, például gazdasági tantárgyakból. A testvérek közötti bonyolult kapcsolatok nagyon intenzívekké válhatnak, és olyan helyzeteket hozhatnak létre, amelyekben az ellenségesség, a rivalizálás, a versenyképesség, a féltékenység és néha gyűlölet nyilvánulhat meg.
Amikor egy testvér úgy gondolja, hogy a szülőktől eltérő bánásmódban részesül, amikor azt hiszi, hogy a család fekete birka vagy amikor megosztott örökséget kap, és nincs más véleménye, mint a másik testvére, arról, hogy mit kell tennie egy örökséggel rendelkező tulajdonsággal, a csata nagyon pusztító lehet.

A testvérek közötti konfliktusok okai

Akár gyermekkorban, akár felnőttkorban, ezeknek a testvéri vitáknak sok oka van. Az alábbiakban megtalálja a listát azokról az okokról, amelyek miatt a testvérek toxikus kapcsolatban állnak:

1. Gazdasági okok

Felnőttkorban a testvérek különböző gazdasági okok miatt leállhatnak. Egyes testvérek harcolnak azért, mert megosztanak egy társaságot, és amikor a likviditási problémák megérkeznek, a kapcsolat érintett. Mások azonban örökös harcot tapasztalnak (különösen örökléssel). A gazdasági okok ezek gyakran a családi bontás forrása ha nem tudja, hogyan kezelje ezeket a konfliktusokat.

2. Keresse meg a figyelmet

Korai korban a testvérek folyamatosan lehetnek harcolnak, mert a szülők figyelmét keresik. Általánosságban elmondható, hogy azok általában tantrumok, amelyek nem érnek el többet, de más esetekben a kapcsolat konfliktusossá válhat, mert a konfliktusok felhalmozódása nagyobb konfliktusokat okozhat.

3. A szülők összehasonlítása

Néha a szülők bizonytalan gyermekeket generálnak. Azok a gyermekek, akik valamilyen módon fogják keresni az idősek figyelmét, hogy szeretik. Az egyik gyermek nagyon jó lehet az iskolában, mert jó az iskolában tanított témákban, legyen szó matematikáról vagy társadalomtudományról. Másrészt, a másik gyermeknek nagy tehetsége lehet, például rajz vagy tánc.
Ez az utolsó testvérnek szüksége lesz a szülők szeretetére, hogy fejlessze azt a szenvedélyt, amelyet kincsei éreznek, de ahogy sokszor történik, néhány szülő csak az iskolai végzettségeket fontolgatja a gyermek sikerének értékelése során. Ez a gyermek nagyon csalódottnak érezheti magát, ami alábecsülést okozhat a másik testvérével.

4. Egyenlőtlen szülői kezelés

A testvérek közötti összehasonlítás nem jó, de nem is jó, ha a gyermekeket nem egyenlően kezeljük. Ez megtörténhet például a szülők által vásárolt ruhákkal, a heti fizetésre szánt pénzösszeggel, vagy akár a szülők által kiadott szerelmi minták (ölelés, csók, stb.) Összegével.. A kiskorúak különösen érzékenyek az ilyen típusú szülői viselkedésre, ezért ügyelni kell arra, hogy ne kezeljünk egy gyermeket jobban, mint egy másik.

5. Életkori különbség

Úgy tűnik, hogy az életkori különbség meghatározhatja a konfliktusokat. A kutatás azt mutatja, hogy gyermekek, akik egymástól kevesebb, mint két éve vannak gyakran több konfliktusuk van, mint a nagyobb korú gyerekeknél.
Az idősebb testvér, akár fiú, akár lány, általában jobban gondoskodik és megértette a fiatalokat. Ha az idősebb testvér életkora meglehetősen más, akkor megértheti néhány okát, amiért a bátyja bizonyos módon reagál.

6. A fejlődési szakasz

A fejlődési szakasz befolyásolhatja a konfliktusok kialakulását is. Például a testvérek iskolai korban jobb kapcsolatokkal rendelkeznének, de amikor elérik a középiskolát és a változás stádiumát, az idősebb testvér elveszít egy kis kapcsolatot a fiatalabb testvérével. A fiatalabb testvér, ebben az esetben, viták útján kereshet bátyja figyelmét.

7. Személyes vagyon

Egy másik ok, amiért a testvérek közötti küzdelem elindul, az, amikor valaki megérinti a másik személy személyes tulajdonát. Fiatalabb korban lehet egy játék, de serdülőkorban ez egy ruhadarab. Ez konfliktusokat okozhat, különösen, ha a tárgyat, amelyet figyelmeztetés nélkül kölcsönzött, sérült.

8. Különböző személyiségek

Mindannyian különböző személyiségekkel és érdekekkel rendelkezünk, és ez sok konfliktust okozhat. Vannak, akik könnyebben irritálódnak, mint mások, egyesek intravertáltak, mások kimenő stb.. A személyiségek összecsapása súlyos vitákat okozhat testvéri kapcsolatokban.

9. A szociális készségek hiánya

Ha bizonyos esetekben a konfliktusot okozó személyiség, másokban a szociális készségek hiánya. Konfliktusok felmerülhetnek bármely interperszonális kapcsolatban, de A szociális készségek jó irányítása segíthet a konfliktus rendezésében. Ellenkező esetben még rosszabb is lehet.
A családi problémák megoldását befolyásoló tényezők többek között a saját problémáik és konfliktusaik, az empátia vagy a tárgyalási és párbeszéd lehetősége. Itt a szülők sokat mondhatnak.
  • Kapcsolódó cikk: “A 14 fő társadalmi készség az életben sikeres”

10. Féltékenység és irigység

A féltékenység és az irigység konfliktusok forrása lehet a testvérek kapcsolataiban minden korban. Néha ez az egyik testvér bizonytalansága okozza ezt a helyzetet, mert ez hatalmas frusztrációt érezhet, ha látja, hogy a bátyja jobb munkával vagy látványos partnerrel rendelkezik.. 
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése