Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. november 21., csütörtök

TRENDY LETT A KRÓNIKUS HAZUDOZÁS !!

TRENDY LETT A KRÓNIKUS HAZUDOZÁS !!


Mindenki hazudik mindenkinek. Sok esetben szinte nem hiszel a fülednek mondván –hát még Te is fiam Brutus- Pedig a nagy római birodalomban még az is megtörtént hogy aki hazudott bedobták az aréna oroszlánjai közé egy uzsonna erejéig..
Gyermekkoromban a következő fenyegető mondatok hangzottak el-ha még egyszer hazugságon foglak,kitaposom a beledet,mondták a szülők a zsivány hídon túli hazudós gyermekeknek. De ha a szülőknek nem is vallottuk be, de a gyónások alkalmával a Kálvária templomban Kulcsár atyának be kellett vallani/még mindig jobb megoldás volt minthogy a nádpálca vitustáncot járjon az ülepünkön./  Ő feloldozásképpen csak egy miatyánkot mondatott el velünk és ezzel mi magunkban lerendeztük az ügyet. Manapság már azt az egy miatyánkot is elsinkófálták a köztudatból.
Miről is beszélünk ?? Milyen formái vannak a hazugságnak ??
 A füllentés kegyes vagy kegyetlen színjáték, valamely apróbb jelentőségű dologban az igazság torzítása, elbagatellizálása. Kell hozzá egy cseppnyi ravaszság. A hazugság - vagyis az igazság torzításának - másik formája az elhallgatás, amellyel nem a másikat védjük, hanem önmagunkat. Kihagyjuk a mondandóból azt az információt, ami nekünk kellemetlen. Az elhallgatás nem feltétlenül bűn, de általában mindenki rossz néven veszi, ha rájön. Aki elhallgat valamit, valamilyen előnyre, de legalább is valamilyen hátrány elkerülésére számít. - Az elhallgatás esetenként pontosan olyan káros, mintha hamis tényeket állítanánk –Pedig  társadalmi morális értékítélet a közelmúltban is merőben más volt- “Hallgatni arany” szól a magyar közmondás. De idézhetném egy világhírű tanítómesterem mondást ami így szólt:Két hibám volt az életben,az egyik hogy kicsiny gyermek koromban későn tanultam meg beszélni a másik pedig hogy felnőtt fejjel későn tanultam meg hallgatni. Ma amikor a szólásszabadság küszöbén állunk akkor már azt kell mondanunk hogy” Vétkesek közt cinkos aki néma “Mert a vétkesek az ordasok még manapság is falkákban szaporodnak.
Mások viszont tudatos megtévesztésnek, a manipuláció egyik fajtájaként definiálják a hazugságot, amely a hazai politikai, üzleti és közéletben életben gyakran teljesen elfogadott, manapság már természetesnek számít.. Egy becsületes polgár szerint szomorú, hogy itt tart hazánk. Így nemcsak gazdasági, de morális válságban is vagyunk. - Egyedül a bárcás kurvák nem hazudnak, náluk más a tét. A többi bárcás mind hazudik attól függetlenül hogy hogyan ártanak vele a köznek,embertársaiknak.

Itt az ideje hogy meggyóntassa őket a társadalom.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése