Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. november 12., kedd

EGY ÖRÖMTELI NAP -AMIKOR MÁR ALKONYODIK


EGY ÖRÖMTELI NAP-AMIKOR MÁR ALKONYODIK

A Laudáció végszavai a Pápai Páriz Ferenc életműdíj átvételénél :Befejezésképpen meg kell jegyeznem,hogy Dr.Bauer Béla a hazai gyermekgyógyászat jeles képviselője az 54 évi kitartó gyógyitó,tudományos és közéleti tevékenységével öregbítette a Marosvásárhelyi Orvosi Iskola elismerését.
Eredményes szakmai,tudományos,jeles közéleti tevékenysége és erkölcsi magatartása alapján tiszta szívvel ajánlom a 2o1o-es Pápai Páriz Ferenc díj odaítélését Dr.Bauer Béla főorvosnak.
Pápai Páriz Ferenc Alapítvány elnöke
Dr.Med.Balla Árpád Dr.Sc.
Amikor 2o1o április 22-én 7oo kollégám előtt olvasták a –Laudációt-életem munkájáról,végigvonult egy érzelmi és mégis reális áttekintés életutamról, megkezdve a génjeimtől amiket kölcsön adott a lét, hogy majd jó kamattal behajtsa rajtam az adományt. Az adomány és visszatérítés közötti idő amit már én uraltam-elsősorban a kitartó hiteles munkámmal,felelősségtudattal,a gondolattal hogy minden reménytelennek tűnő helyzetben az egyetlen visszatérő már,már morbid gondolatom az volt-hogy utoljára még megkapaszkodok .Ez a kimond-
hatatlanul vérmes remény, amit édesanyám sújkolt belém-hogy életemnek ez az egyedüli lehetséges értelme és méltányos fohásza.
Igy csepegtettem nap mint nap a cseppeimet a tengerbe-az Értől az Óceánig.,hogy a végén megnyugvással álljak ki és borítsam az asztalra
ha nem is szegényes de egyszerű jövedékemet. Úgy hiszem hogy a teremben lévő kollégáimnak nem kell ecsetelnem az társadalom gyarlóbb felének álnokságait,a történelmi időszakok hol feléledő,hol virágzó hitványainak szertelen rosszindulatát. Ők ugyanezeket megélték.
Hiszem, hogy mi valamennyien részben vagy egészben tovább tudtuk örökíteni az orvoslás Pápai Páriz Ferenc által megfogalmazott erényeit, azaz: „az egészséges tudomány, a tökéletes lelkiismeretesség, a hűséges szorgalom és a hiánytalan jóakarat” példáját, melynek hiányai nemcsak rendünk, hanem egész világunk fennállását veszélyeztethetik.
Nagy elődeink ezen gonlatait szem előtt tartva igyekeztünk megőrizni méltóságukat és tartalmi hallhatatlanságukat.

Részlet a –Tavaszi szél vizet áraszt-című irásomból.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése