Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. november 3., vasárnap

DR.GÓZNER ALEX NAPJAIN EMBERI ÉS ORVOSI PÉLDAKÉPE

DR.GÓZNER ALEX NAPJAINK EMBERI ÉS ORVOSI PÉLDAKÉPE.

 A MARSVÁSÁRHELYI SEBÉSZETI KLINIKA
A második sorban balról/fehér köpenyben Dr.Gózner egyetemi adjunktus


 Ha mintaképet kellene alkotni egy orvosról akkor őt javallnám. Emberi tökély volt a szó kimondott értelmében erkölcsiségében,családi életében és hivatásában. .Fegyelmezett,higgadt,magabiztos,szavatartó,gerinces ember és orvos. Mindenkor lehetett számítani rá. A mindenkori sebészek tudora,a marosvásárhelyi sebészeti klinika- nagy reménysége Prof.Dr.Mátyás Mátyás világhírű sebész tanítványa és munkatársa volt,akit szintén a politikai ármány –űzött ebbe a városba, a megye lakosságának  nagy örömére és szerencséjére. Nagykárolyban született és nevelkedett és a szülei is ott pihennek. Olyan sebész volt aki mindig tudta hogy mi a tennivalója,de soha nem volt túl magabiztos  ,mindig kivárta a kellő időt és a szakma szigorú szabályai szerint cselekedett., Soha sem hivalkodott hatalmas tudásával. Soha nem politizált és főként nem volt szekértolója senkinek. Önerejéből kűzdötte magát a sebészet elérhető legmagasabb szintjére.
 Impozáns délceg alkatával,komoly, határozott fellépésével és emberközelségével már eleve bizalmat keltett a környezetében a műtőasztal mellett munkatársaiban és főként a betegeiben.Ő volt a biztonság megtestesítője mindenki számára Egész Erdélyből igényelték a segítségét.
Sebész generációk nevelkedtek mellette,kiváló értelmi képességekkel és –sebész kézzel-de a környezetéből senki nem tudta utolérni a –sebészi adottságait és hatalmas tudását, tapasztalatát.
Korai nyugdíjazásával, ami a sötét emberi rosszindulat szüleménye volt,bűnösnek nevezhetők ,akik megfosztották szatmár megye lakosságát egy ilyen léptékű embertől, aki életerejével és szakmai tudásával még nagyon sok emberi életet megmenthetett volna meg. Jelen pillanatban Németországban él, 94 évesen kitűnő fizikai és szellemi állapotban,néhány perce fejeztem be vele egy telefonbeszélgetést Vele Németországból. Amikor nyugdíjba küldték találkoztam vele és a következőket mondta,nagyon szomorúan,tudod Béla amikor a sebészi szikét kivették a kezedből akkor szakmailag halott vagy. Te mint gyermekgyógyász egy sztetoszkóppal a nyakadban még ezt a sötét világot is átvészelheted.35-4o éves tapasztalattal a tarsolyomban olyan diagnózisokat tett az asztalomra, amiről nem szégyellem bevallani de jó ideig rágódnom kellett. Az Ő orvosi gondolkodás módja, orvosi magatartása mindig példaként állt a kollégák  előtt és főhajtásra késztetett  annak a szerénységnek és hivatásbéli áldozatkészségnek a szelleme amit hátrahagyott.
ÁLDJA MEG AZ ÚR AMIT AZ ORVOSTUDOMÁNY ILYEN LÉPTÉKÜ GYAKORLÁSÁÉRT TETT #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése