Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. november 3., vasárnap

ISMERKEDÉSEM TÖRTÉNETE A MAGÁNTULAJDONNAL

ISMERKEDÉSEM TÖRTÉNETE A MAGÁNTULAJDONNAL



Jóval későbben tanultam meg azt hogy mi is az a –magántulajdon- mint ahogy azt Marx tüzetesen leírta a Tőke-című művében. Pedig ezeket a dolgokat már egész zsenge gyermekkorban illene ismerni
 De Marx ide Marx oda,  még annyi évtized  távlatából is boldogan írom le a város peremvidék gyermekeinek a. hangulatát. Azt az érzést, amikor mindent a sajátodnak éreztél a rengő aranysárga búzatáblákat, eperfákat a Hegyi úton,a Homoródot a Kubik vizét ,a bokáig érő nyári poros utak forróságát. az összes gyümölcsöst, a birkózásokat, verekedéseket stb.Igy hozta aztán a sors hogy a Wiesler bácsi koránérő gyümölcsösébe vetődtünk egy kis előkóstolásra. Ez így folyt valószínű már évek óta mert az öreg mind mondogatta a szüleimnek hogy ezek a kúrva kölykök mindig lelopják a korai vajalmáját a kertjéből,pedig abból milyen jó pénzt lehet csinálni a piacon. Ebbéli bosszúságában beszerzett egy sós puskát várva a vadejtés adott pillanatát,ami sajnos be is következett. Miközben mi vidáman lakmároztunk a vajalmafán az áldott gyümölcsből a –magántulajdonos,sóspuskájával szétlőtte a fenekünket. Ami ezek után következet az volt a krisztusi szenvedés,hatalmas fájdalom,otthon aztán édesanyám kiporolta a maradék sót a fenekemből nyakleves sorozat,gyónás,/igaz hogy a Kulcsár atya csak egy miatyánkot és egy üdvözlégyet adott. De maradt a szégyen is a környéken mert napokig vonszoltuk a farunkat a fájdalomtól járás közben Ez volt tehát az első találkozásom a magántulajdonnal. Azóta nem is ettem vajalmát.
A szocializmus alatt kilőtték a seggünk alól a magántulajdont úgy hogy ott csak a szemináriumokon hallottunk róla.
Ebben a tolvaj demokráciában a lopósoknak annyi magán elsajátított tulajdona van/ezt a fogalmat még Marx nem ismerte/.hogy azt még só ágyúval sem lehet kilőni  esetleg csak akkor oldódhat meg a helyzet ha az atomport finom konyhasóval fogják keverni. Mi meg az Úr kedves és féltő gonddal vigyázott báránykái elnyalhatjuk a sót a kecskéktől.
Darwin szerint ez a természet körforgásának egyik egyetemes tanulsága.

Ahogy visszagondolok a kegyetlen Wiesler bácsira lőne inkább ő a sóspuskájával mert talán az nem is fájt annyira.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése