Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. november 23., szombat

ÉRTÉKEINK AZ UTCÁN

ÉRTÉKEINK AZ ÚTCÁN……

Minden alkalommal megrendít a látvány amikor pedagógusokat,egészségügyieket,közalkalmazottakat a közélet kedvelt művészegyéniségeit látom tömör sorokban vonulni –simi-sapkákban,kis zászlókat lengetve.,hangszórókkal,magukból kikelt arccal ordítozva,dideregve napokon át a köztereken. Ilyenkor a létbizonytalanság ,vagy a méltatlan emberi lét,az értéktartó emberi hivatások megalázásának érzésvilága kavarog bennem. Miért éppen a szellemi és fizikai létünk épségét biztosítók,a kis mindennapi nyugalmunkért dolgozók és a sorainkba belopott kis vidámságot szolgálók,no meg a mindennapi kenyerükért topogó emberek jutottak
erre a sorsra.
Jól emlékszem gyermekkoromban a bármilyen személyes vagy társadalmi elmarasztalás szenvedőiről mondták a szüleim hogy az –utcára került- Manapság miért vonulnak tömegesen az utcákra.
És hogy kik nem vonulnak az utcára hát számoljátok barátaim a két kezeteken, meg a szomszéd kezén is mert talán még az kevés lenne. Egy rövid mondat erejéig megfogalmazva akik ellopták vagy jobban mondva elrabolták a vonulók és ácsorgók jussát.
A média dicséretére legyen mondva most már sorozatba vetíti a rablók egetverő bűneit saját népükkel szemben.
A velük szolidarizáló pandúrok egyes esetekben a társ tettesek /remélem tudjátok kikről van szó/még védik a várat,mindenféle erkölcstelen,nép bolondító,demagóg eszközökkel. Seperjétek ki őket.

Lehetetlen értékes társadalmat építeni értéktelen,erkölcstelen emberekkel. Ez a tény nem az európai mesetár kelléke hanem  a Ti méltó emberi sorsotok mércéje.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése