Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. május 31., péntek

A szülők rémálma: az elveszett gyerek – néhány tipp adattárolásra

Nagy tömegben sok gyerek, zsivaj – főleg, ha többfelé kell figyelnünk, bárkivel megtörténhet a baj: eltűnik a gyermek, és hiába kiabálunk, rohangálunk összevissza, nem találjuk.
A legegyszerűbb és olcsóbb megoldás generálni egy ilyen kódot például itt, aztán kinyomtatva, esetleg laminálva a gyermek zsebébe tenni vagy a nyakába akasztani, és a lelkére kötni, hogy ezt adja egy felnőtt kezébe, ha elveszne. De persze ez inkább nagyobbacska gyereknél működhet. Ha valamivel csinosabb megoldást keresünk, létezik már olyan sál is, ami egyben melegíti a nyakat, felfogja a nyálat és egy kis grafikával díszített egyedi kódot nyomnak rá, ez lenne a Cseppke-sál. 1690 Ft érte egészen korrekt ár, azért pedig külön piros pont, hogy csak a tényleg szükséges adatok jelzését javasolják. Hasonló lehetőség a QR Jewel, ami ugyanezen elv alapján készül: egyedi kódot nyomnak színezett plexire, ami lehet táskadísz vagy nyaklánc. Ez jóval drágább, 4990 Ft mindkét verzió. Mielőtt felhördülünk, gondoljunk arra, hogy az alapanyag nem megy tönkre, és a strandon is hordhatja a gyermek, nem fogja tönkretenni a víz. Reméljük, a telefonszámunk sem változik.
Házilag is készíthető: infószalag
Valamivel olcsóbb megoldás az infószalag (ezen a néven érdemes keresni a neten): manapság rengeteg játékboltban, bizonyos drogériákban is kapható, jó esetben 1000 Ft körüli áron. A típus előnye, hogy óraszíjhoz hasonlít, a pánt állítható, így nem kell folyton cserélni, ahogy növekszik a gazdája. Hátránya, hogy leolvasható róla a telefonszám. Persze házilag is elkészíthetjük ezt a karkötőt, van letölthető verzió is, itt találhattok néhány tippet.
Hasznos kütyü

Bármelyiket is használjuk, teszünk egy fontos lépést azért, hogy ha véletlenül elveszne gyermekünk, meg tudjanak találni minket, szülőket, és ez a legfontosabb. Meg persze hogy ne is legyen ezekre az eszközökre szükség.
gyerekGPSelveszett gyerek #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése