Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. május 4., szombat

Veszélyek a strandon- 5 szabály! Mikor elindulsz strandolni, biztosan csak azzal törődsz, hogy

Veszélyek a strandon- 5 szabály!

Mikor elindulsz strandolni, biztosan csak azzal törődsz, hogy a törölköző meglegyen, talán még egy napolajat bedobsz a táskába, aztán irány a part. De jó, ha felkészülsz rá, hogy olyan veszélyek fenyegethetnek a gondtalan napozás közben, melyekre talán nem is számítasz.
Strandolj biztonságosan és előzd meg a következő veszélyeket:
Naptej ne maradjon otthon! Annyit hallani a káros UV-sugarakról, hogy a strandolók többsége már nem feledkezik meg a nap elleni védelemről. Azonban törekedjünk arra, hogy magasabb faktor számú naptejet vegyünk, hogy hosszabb ideig biztosítson védelmet.
A lábadat is érheti veszély! Belegondoltál, hogy egy strandon hány ember fordul meg naponta mezítláb? Nem tudhatod, hogy kinek fertőzött a lába és ezáltal kitől fertőződhetsz meg te is. Legyél elővigyázatos és megelőzésképp használd a Teafaolajos lábápolónkat, mielőtt kimennél a strandra! Így távol tarthatod a lábadtól a baktériumokat és gombákat.
Túlforrósodott test! Ha nem tudsz ellenállni a napsugaraknak, akkor készülj fel a több órás napozást követő fájdalmakra! Éppen ezért vidd magaddal bőrnyugtató testpermetünket, mert nagyon jól hűsíti a megégett bőrt és a kipirosodást is enyhítheti! Emellett pedig mindig legyen nálad víz-víz-víz! A strandon muszáj pótolni a szervezetedből elvesztett folyadékot!
Megeshet a baleset! Miközben önfeledten strandolsz akár a parton, akár a vízben is megvághatod a lábad, főleg, ha sziklás tengerparton sütetted a hasad. Legyél felkészült és mindig vigyél magaddal sebtapaszt! Inkább ne legyen rá szükség, minthogy nincs mivel letapasztanod a vérző lábadat.
A fa alatt is veszély fenyeget! Egy fa lombjai védelmet nyújthatnak a tűző nap ellen, de veszélyt jelenthetnek a kullancsok ellen! Az undok kis élősködő szinte észrevétlenül landol rajtad és akár komoly betegséget is okozhat. Erre is van egy szuper tippünk, mert természetes hatóanyagokkal készült Szúnyog és kullancsriasztónk segít távol tartani a kullancsokat. Dobd be a táskába a többi strandkellék mellé, így a kullancsok sem jelenthetnek számodra fenyegetettséget!
Most, hogy még előrelátóbb lettél és felkészültél minden veszélyre, pakold össze a strandtáskát(ne hagyj ki egy fontos kelléket se), aztán nyomás a vízpart, ahol semmi sem fogja megakadályozni, hogy felszabadultan töltsd a napodat. Téged már semmilyen veszély nem tud megriasztani!


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése