Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. május 5., hétfő

A NYILAS CSILLAGJEGYÜ GYERMEK

A Nyilas csillagjegyű gyermek

A nyilas gyermek rendkívüli módon szereti a társaságot, ellenállhatatlanságát ekkor tudja igazán kibontakoztatni. Aludni kizárólag teljes nyugalomban, a saját ágyában tud, ha nem érzi magát biztonságban alvászavarai lehetnek.
Sokszor előfordul, hogy mást csinál és mond, mint amit gondol, de mindez arra irányul, hogy elnyerje minden egyes családtagja és ismerőse rokonszernvét, mely ugyanolyan fontos számára mint az élelem.
Talán ennek okán történik, hogy nagyon hamar tanul meg beszélni, és folyamatosan törekszik a választékosságra. Hónapok alatt igazi műsorvezető válik belőle, hiszen számára az élet egy nagy show.
Sajnos a nyilas gyermek könnyen kezd el hisztizni, ami a tulajdona rovására mehet, nem áll tőle távol a rombolás. Gyorsan meg is nyugszik, azután siratja játékait. Bármilyen apróság könnyen lázba hozza, lelkesedése olyan méreteket ölt, ami megállíthatatlan, ez később tanulmányai során kedvező hatással van rá.
Szereti a változatosságot, ezért ne kényszerítsük egyhangú, unalmas vagy hosszan tartó cselekvésekbe, mert könnyen lázadóvá válhat.
A nyilas jegy szülöttének szabadságvágya nagyon korán megmutatkozik, a legjobb módszer a sportolás lehetősége, hagyjuk, hogy olyan sportot válasszon magának, ami nagy teret igényel, azt kedvelni fogja.
Életöröme és optimizmusa mindenkit magával ragad a környezetében, ezért népszerű gyerek kiskorában és az iskolában egyaránt, nem csak társai, de tanárai körében is. Tanulmányait arra felé tereljük, ahol kiváló kommunikációs képességét ki tudja bontakoztatni, roppant jó nyelvérzékét kihasználva pici kortól érdemes nyelveket tanulnia.
Az iskolában szorgalmas, de a szabályoktól viszolyog, ezért kettős érzelmekkel viseltetik az iskola iránt. Függetlenség iránti vágya olyan erős olykor, hogy önzővé és tapintatlanná válhat. Könnyen megbánt másokat, mégsem lehet rá sokáig haragudni, hiszen annyi vitalitás szorult belé, mely újra magához vonzza azokat is, akik nem annyira kedvelik őt.
Jobban oda kell rá figyelni néha, mert felszínes kissé, így elhanyagolhatja tanulmányait, ami a későbbiekre komoly befolyással bírhat. Olykor felelőtlen is kötelezettségeivel kapcsolatban. Kényszerrel nem tudunk megoldani semmit a nyilas gyermek esetében, mert nem tűri a kötöttségeket, inkább az érzelmeire és igazságérzetére érdemes hatni.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése