Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. május 31., szombat

A SZŐRTÜSZŐGYULLADÁS KÉPEKBEN

A szőrtüszőgyulladás okai és kezelése

A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium.
 Hogyan tudjuk megelőzni és orvosolni ezt a gyakori problémát? A gyulladás klinikai megjelenési formája 1-3 mm átmérőjű sárga  gennyhólyag, melynek közepén a szőrszál található. A leggyakrabban a lábszárak, a combok, a kar, a hajas fejbőr, az áll területén és a bajusztájékon jelenik meg. Cikkünk a hirdetés után folytatódik Elkülönítése az alábbi kórképektől szükséges: acne az arcon rosacea visszahajló szőrszál okozta gyulladás gombás fertőzés Gram-negatív
Fontos megemlíteni a borotválkozás során kialakuló szőrtüszőgyulladást, hiszen ez az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati gyulladásos kórképek között szerepel, mellyel legtöbben nem is fordulnak orvoshoz. Egyik oka a helytelen borotválás, azaz a bőr nincs kellően felkészítve a borotválásra, nem elég puha, könnyen sérül.
 Másik ok a higiénia hiánya vagy gyengesége, gyakran nincs fertőtlenítve a borotva, több családtag is használja, illetve borotválás után maga a bőr sincs lefertőtlenítve. 
Harmadik ok alkati tényezőkön alapszik, például elhízás, cukorbetegség esetén hajlamosabb lehet valaki a szőrtüszőgyulladásra.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/6404/a-szortuszogyulladas

IKONOGRÁFIA

1-


2-



3-



4-
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése